OnePlus laat je twee WhatsApp-accounts gebruiken

OnePlus laat je twee WhatsApp-accounts gebruiken
Kijk, dat is nog eens handig: OnePlus-gebruikers kunnen binnenkort twee WhatsApp-accounts tegelijkertijd gebruiken.

De nieuwe feature heet Parallel Apps en is verwerkt in de laatste beta-versie van OxygenOS, die deze week geïntroduceerd werd voor de OnePlus 3 en OnePlus 3T. Daarmee is het mogelijk om meerdere accounts te gebruiken binnen bestaande apps, zonder gehinderd te worden door beperkingen van de ontwikkelaar.

In principe werkt het heel simpel, want Parallel Apps doet niets anders dan de mogelijkheid bieden om dezelfde app twee keer te installeren. OnePlus noemt Instagram, Twitter en WhatsApp als voorbeelden van applicaties die geschikt zijn voor Parallel Apps. Vooral voor WhatsApp is dit interessant, omdat het daar normaal gesproken niet mogelijk is om twee accounts op hetzelfde toestel te gebruiken.

Waarom je twee WhatsApp-accounts zou willen gebruiken? Simpel: niet iedereen wil zijn privé-nummer weggeven aan collega’s en andersom. Zo kun je werk en privé dus mooi gescheiden houden.

De feature van OnePlus is overigens niet helemaal uniek. Er zijn al apps in de Play Store te vinden die dezelfde functionaliteit bieden, terwijl ook merken als Xiaomi er eerder al mee kwamen.

Nog geen reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *