OnePlus One kopen? Vanaf deze data zijn ze beschikbaar

OnePlus One
De enorm gehypte OnePlus One komt begin volgende mand al in het bezit van de eerste klanten.

Het Chinese OnePlus liet onlangs een bommetje vallen toen het de 5,5-inch One aankondigde voor 269 euro en de telefoon tot aan de rand volgooide met high-end specs, zoals een Snapdragon 801-processor op 2,5 GHz en 3GB aan werkgeheugen. OnePlus laat weten dat de vraag groter is dan verwacht (marketing yadayada-alert) en past daarom het productieschema uit. Ook zegt het merk – dat onderdeel van Oppo bleek te zijn – dat de 64GB versie in het zwart populairder is dan de instapversie met 16 GB in het wit. Logisch, de meerprijs van 64GB is slechts 30 euro. Kom daar maar eens om bij Samsung, HTC en Apple. Vooral laatstgenoemde rekent doodleuk 200 euro meer voor 64 GB opslagruimte.

Enfin, het uitleverprogramma ziet er als volgt uit.

 • Nu gereed: 100 OnePlus One’s voor winnaars van de sloopactie
 • Midden tot eind mei: grote batch 16GB Silk White voor de eerste invites
 • Begin juni: grote batch 64GB Sandstone Black
 • Eind juni: Algehele beschikbaarheid. Iedereen die er dan een wil kan zonder veel gedoe een invite krijgen

OnePlus zal de telefoon vooralsnog alleen zelf gaan verkopen in Nederland (via de site). Een groot nadeel van de telefoon is wel dat 4G alleen ondersteund wordt op de 1800 en 2600 MHz band (T-Mobile), op de 800 MHz band die door KPN en Vodafone wordt gebruikt is geen 4G-ondersteuning. Daar zul je het met 3G moeten doen.

[lg_folder folder=”OnePlus/One/” count=”8″ cols=”4″ paging=”true”]

5 reacties

 1. Toch nog even de Oppo Find7 afwachten. Van wat ik hoorde allemaal identiek omdat het dezelfde maatschappij is, maar nog tijd zat om de reviews af te wachten.

 2. Ik vind em met z’n 5,5″ schermformaat echt te groot. Anders zou ik het wel weten in juni…

  Trouwens eerst nog maar zien hoe de ‘algehele’ beschikbaarheid uitpakt. Die Chinese fabrikanten hebben er toch al een handje van hier hopeloos optimistisch over te berichtten. Zou zou ik graag een JiaYu G2F willen kopen (Galaxy S3 specs voor de prijs van ca. € 100,-) maar de WCDMA versie die al voor maart jl. was aangekondigd is ook nu enkel nog te pre-orderen. Ook de Xiaomi Mi3 stond na de officiële introductie nog zeker 3 maanden op pre-order.

  • @RRRobert:
   5.5″ is inderdaad flink. Ik heb nu een chinese Note 3 clone en deze afmeting is voor mij echt de grens. Hier voor had ik een 5″ en dat scheelt echt een slok.
   Ik verwacht ook niet dat je er makkelijk eentje te pakken kunt krijgen straks in juni.
   Voor 299,00 een 64GB met deze specs is sowieso al ongelooflijk.

  • @sebasjuhh:
   “mooi” is subjectief. Zo raakte ik bij de M7 al niet in je jubel stemming. Bovendien is de camera van de M8 het net niet. Deze OPO kost overigens de helft met betere specs. Dat is nogal een verschil.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *