OnePlus zet dit jaar hard in op 5G met nieuw toestel

Razendsnel of niet
Het blijft nog even in het midden over wat voor toestel het gaat, maar 5G is het sleutelwoord.

Hoewel de OnePlus 7 Pro 5G flink geroemd werd om zijn snelheid en kwaliteit is het toestel wereldwijd nauwelijks beschikbaar. Er is daarentegen goed nieuws voor gebruikers die als eerste bij de nieuwe cellulaire techniek willen zijn want OnePlus komt met nog een toestel met 5G-ondersteuning, ditmaal wereldwijd.

In 2018 schreven we over een toestel dat we de OnePlus 5G noemden en het is niet helemaal duidelijk over welk project OnePlus CEO Pete Lau het heeft in een interview met de Financial Times. Welk toestel het ook is, de Chinese (voormalige) flagship killer komt in het vierde kwartaal van dit jaar met een smartphone met 5G-ondersteuning.

Lau: “Als je een premium smartphone wilt zijn in 2020, dan moet je 5G-technologie aan boord hebben. We geloven dat we met de ontwikkeling van 5G-technologie volgend jaar een nóg betere performance kunnen leven. Met een 5G-generatie op komst, gaan we meer daarin investeren.”

OnePlus zet daarmee flink in op die 5G-generatie, want naast de beperkte release van de OnePlus 7 Pro 5G komt er dus een wereldwijd beschikbare andere 5G-smartphone. Het is op dit moment nog speculatie, maar het zou goed kunnen dat de T-variant (die altijd in dezelfde periode als deze mysterieuze 5G-smartphone uitkomen) van de OnePlus 7 Pro gewoon standaard 5G krijgt.

Tot dusver was er namelijk een speciale 5G-versie van de OnePlus 7 Pro en wellicht dat de OnePlus 7T Pro (in dit artikel lees je alles wat we over dat toestel weten) 5G standaard bevat.

Dat roept gelijk wel vragen op omtrent de prijs. De OnePlus 7 Pro 5G was namelijk aanzienlijk duurder dan de gewone OnePlus 7. De T-variant is altijd een stukje duurder dan zijn kleine broertje, dus als je alle ’toeslagen’ bij elkaar op zou tellen, zou dat een smartphone kunnen opleveren die richting de €999 gaat. Dat is niet gebruikelijk voor OnePlus en daarmee wel heel onwaarschijnlijk. Het zou ook gewoon kunnen dat een aparte smartphone, een OnePlus 5G, gewoon gelanceerd wordt naast de OnePlus 7T-serie.

Ondertussen werkt OnePlus ook aan een eigen smart TV. In dit artikel lees je alles over dat project.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *