Ook de iconische Star Wars Racer game komt terug

Foto @Aspyr

Het iconische podrace spel Star Wars Episode I: Racer krijgt een welkome remaster.

Als je aan het einde van de jaren ’90 een Star Wars-fan en gamer was, dan ging je een prachtige tijd tegemoet. Niet alleen kwam Star Wars na ruim anderhalf decennium met een nieuwe trilogie naar de bioscopen. Ook kwam er een van de leukste games binnen dat universum ooit uit: Star Wars Episode I: Racer. Die iconische Star Wars-game komt terug!

Star Wars Episode I: Racer Remastered

Is de vernieuwde versie van de iconische racegame uit 1999. Het spel werd samen met de reboot van de Star Wars franchise uitgebracht. In Star Wars: Episode I – The Phantom Menace vindt natuurlijk de epische podracing sequence plaats. Dat stuk van de film werd vertaald naar een competitieve racegame.

In Racer speel je onder andere met de jonge Anakin Skywalker en zijn iconische podracer. De game bevat 8 circuits en meer dan 20 verschillende karakters met hun eigen podracer. Het doel is uiteraard om eerste te worden tijdens de races. Alle filmgeluiden, omgevingen en karakters werden in de game gebruikt, wat dat extra beetje authenticiteit meegaf. Want laten we eerlijk wezen, naast die Star Wars-saus was er niet zoveel bijzonders aan de racegame.

Nu komt die heerlijke bal nostalgie uit voor PlayStation 4 en Nintendo Switch. Dat maakt uitgever Aspyr bekend in de onderstaande tweet. Gameplay en echte beelden blijven vooralsnog uit, maar dat het er beter uit gaat zien dan dat het spel deed op de Nintendo 64, dat is zo goed als zeker.

Naast Racer kondigde EA eind vorige week plotseling nog een legendarische Star Wars-game aan. Naast Racer was Star Wars Rogue Squadron namelijk een van de meest populaire games binnen de franchise. Ook dat spel krijgt een nieuw deel, al gaat het daar om een volledig nieuw spel en dus geen remaster.

Hoe dan ook, Star Wars Episode I: Racer Remastered komt op 23 juni uit voor de PlayStation 4 en Nintendo Switch. Het spel zal zo’n €15 kosten.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *