(Ook) Intel wil einde aan koptelefoonaansluiting

Headphone
Al maanden wordt er druk gespeculeerd over een mogelijk einde aan de koptelefoonaansluiting in de iPhone 7. Nu meldt Intel er korte metten mee te willen maken. Is dit de toekomst van portable audio?

USB-C is de toekomst. Dat denkt althans Intel.

Het bedrijf ontvouwde plannen voor het vervangen van de ene door de andere aansluiting op het Shenzhen-developers forum, meldt Anandantech.

Er worden een aantal voordelen van USB-C genoemd. Zo zouden koptelefoons gebruik kunnen maken van hun eigen digitale versterker, in plaat van die van het device waarop ze zijn aangesloten. Verder zouden allerlei smart-toepassingen zo mogelijk worden, zoals het toevoegen van een hartslagmeter. Tot slot zou er ruimte vrijkomen in het moederbord, wat zowel kosten- als ruimtebesparend zou werken. Omgekeerd is het grootste bezwaar van de ´traditionele´ koptelefoonaansluiting dat het een analoge poort is die verder geen ander doel dient.

Er wordt expliciet verwezen naar de telefoons en koptelefoons van LeEco. In de nieuwste telefoons van het merk is namelijk ook al afstand gedaan van de 3,5mm headphone-jack.

Of deze ambities van Intel gevolgen hebben voor de iPhone 7 moeten we afwachten. Intel maakt waarschijnlijk chips voor de iPhone 7.

Het is mogelijk dat steeds meer fabrikanten uiteindelijk USB-C zullen adopteren als vervanging van de koptelefoonaansluiting.

2 reacties

  1. Inderdaad moeten er dan wel 2 usb poorten aanwezig zijn, anders zou laden en tegelijkertijd muziek luisteren lastig worden.

    Klein detail: het is Anandtech en niet “Anandantech”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *