Ook OnePlus 7 en OnePlus 7 Pro krijgen Android 10

one-plus-7-pro-android-10
Vooruitlopend op lancering OnePlus 7T-serie.

Zoals we al eerder aankondigden wordt de OnePlus 7T-serie op 10 oktober onthuld. Er is al veel bekend over de OnePlus 7t (officieel) en OnePlus 7t Pro (via lekken), maar nu maakt OnePlus ook officieel bekend dat zij voorzien zullen zijn van Android 10, om specifiek te zijn, hun eigen versie, Android10 OTA. De uitrol start vanaf 23 september en vindt in fases wereldwijd plaats.

Dit geldt overigens voor alle toestellen die in de twee jaar voor lancering van een nieuwe Android-versie zijn uitgebracht, dus ook voor de OnePlus 7 en OnePlus 7 Pro. Daarnaast maakt OnePlus bekend dat zij een jaar langer veiligheidsupdates blijft verstrekken.

Met de komst van Android 10 meldt OnePlus veel verbeteringen. Zij rapporteren het volgende:

– Het systeem krijgt een upgrade naar Android 10. Na activering wordt tegelijk de nieuw ontworpen gebruikersinterface actief. Daarnaast verbetert men de privacy door vaker toestemming te (laten) vragen voor het delen van jouw locatie. Ook kun je met nieuwe instellingen zelf iconen kiezen voor weergave in de ‘Quick Settings’.

– Volledige bediening via het scherm. Via het naar rechts en naar links swipen kun je één scherm terug gaan. Ook zie je onderaan het scherm een navigatiebalk. Deze kun je ook gebruiken om tussen recente apps te wisselen.

– Gamers kunnen profijt hebben van de nieuwe Game Space mogelijkheden. In de Game Space zie je al je favoriete games op één plek verzameld.

– Slim display. Een andere mooie gadget is het Ambient display, dat wordt omgetoverd tot zogenaamd slim disply. Dit doet men door op basis van tijd, locaties en gebeurtenissen intelligente informatie te verstrekken. Dit stel je in via: (Settings – Display – Ambient Display – Smart Display)

Tot slot kun je door het ingeven van sleutelwoorden voorkomen dat je spamberichten ontvangt. Ook dit kun je eenvoudig instellen, maar dan via: (Messages – Spam – Settings -Blocking settings)

Uiteraard is het even afwachten hoe de presentatie zal verlopen en wat de prijs van het toestel is, maar deze opties maken de aanschaf alvast wat aantrekkelijker.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *