Oorlog! Apple en Google verwijderen Fortnite uit stores

Oorlog! Apple en Google verwijderen Fortnite uit stores

Zowel Apple als Google vinden de maatregel die Epic Games heeft genomen met Fortnite onacceptabel. Fortnite is daarom verwijderd uit de app stores.

Gisteren introduceerde Epic Games een goedkopere manier om aan V-Bucks te komen in Fortnite op mobiel. Op deze manier omzeilde gamers de dure kosten die Apple met de App Store rekent en Google met de Play Store. Beide techbedrijven lieten het er niet bij zitten. Apple verwijderde als eerste Fortnite uit de App Store als reactie. Kort daarna volgde Google, die ook Fortnite uit de Play Store verwijderde.

Voor Epic Games een dramatische ontwikkeling. Zo hebben ze op dit moment een samenwerking lopen met OnePlus, waardoor je Fortnite op een OnePlus-toestel in 90FPS kunt spelen. Maar ja, als je de game niet kunt downloaden via de Play Store is dat niet heel handig.

Epic Games laat het er niet bij zitten. Het bedrijf gaat zowel Apple als Google aanklagen. Bij Epic vinden ze het belachelijk dat je geen alternatieve betaalmethode kan aanbieden die de kosten van Apple en Google omzeilt. Het is straks aan een rechter om te bepalen of de techbedrijven inderdaad te machtig zijn. Mocht de rechter oordelen in het voordeel van Epic Games, dan zullen ook andere bedrijven hier baat bij hebben. Spotify heeft al aangegeven Epic in dit geheel te zullen steunen, wellicht volgen er nog meer bedrijven.

Eén reactie

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *