Op deze 4 plekken is de selfie stick al verboden

Op deze 4 plekken is de selfie stick al verboden
Terwijl de populariteit van de selfie stick toeneemt, zijn er er steeds meer openbare plekken waar ze niet meer getolereerd worden.

De selfie stick is toch wel het ultieme bewijs dat de doorsnee social media-gebruikers geen enkele gêne kent. De ijdelheidsapparaten, die tegenwoordig voor iets meer dan een tientje over de toonbank gaan, zijn aan een ongekende opmars bezig, maar een doorn in het oog voor je directe omstanders. Gelukkig worden ze op steeds meer openbare plekken aan banden gelegd.

1. Ziggo Dome
In navolging van grote concertzalen als de O2 Academy in Brixton en de O2 Arena heeft ook de ZiggoDome de selfie stick verboden. Reden: ze zijn irritant. “”Het wordt steeds populairder om vast te leggen waar je naar toe gaat. We vinden dat je ook moet kunnen genieten van het moment zelf. Als zo’n selfie stick het zicht van concertgangers belemmert, dan verpest het de sfeer.” aldus een woordvoerder.

2. Voetbalclubs
Ook in de Premier League krijgt de selfie stick de handen niet op elkaar. Arsenal heeft de ijdelheidsstokje inmiddels in de ban gedaan. Een woordvoerder zegt: “Wij kunnen bevestigen dat de ‘selfie-sticks’ in het stadion op weddstrijddagen zijn verboden. De regels van de club verbieden elk object dat gebruikt kan worden als een wapen of de veiligheid van het publiek in gevaar kan brengen.” Ook bij veel andere profclubs in Engeland ging de stick in de ban.

3. Heel Zuid-Korea
Het ministerie van Wetenschap in Zuid-Korea maakt zich zorgen om selfie sticks die werken met bluetooth. De elektromagnetische straling daarvan is mogelijk verstorend voor andere apparatuur. Totdat meer tests zijn gedaan naar het effect van de straling, is de verkoop van alle ongecertificeerde modellen per direct verboden. Verkopers kunnen fikse boetes krijgen.

4. De Australian Open
Ook op het prestigieuze tennistoernooi was de stick niet langer welkom. Niet omdat het irritant zou zijn voor het publiek dat geconfronteerd wordt met een selfie stick-malloott, maar omdat het de tennisspelers zou kunnen afleiden.

2 reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *