Op Netflix: het verhaal vóór jouw favoriete film/serie [trailers]

netflix-prequels-breaking-bed
Ken jij de prequels van deze kaskrakers al?

Een sequel laat zien hoe het verder gaat met één of meer personages uit een film. Dit is vaak dé manier om een (onverwachte) kaskraker commercieel nog verder uit te melken te benutten. Aangezien dat inmiddels een bekende truc is wordt de sequel tegenwoordig vaak vervangen of vergezeld door een prequel. Deze sin-off vertelt het verhaal van de hoofdpersonen uit jouw favoriete film of serie vóór ze in de setting van die film of serie terecht kwamen. Netflix Nederland biedt veel prequels aan. Wij zetten er een aantal op een rij.

Breaking bad? Better call Saul!
De slonzige en niet altijd even wetsgetrouwe advocaat Saul Goodman was een van de smaakmakers van de hitserie ‘Breaking Bad’, die al jarenlang op Netflix te zien is. Hoe hij werd wie hij in Breaking Bad geworden is en hoe hij Walter White terecht kwam was genoeg mysterie om in een eigen serie te ontrafelen. Inmiddels is de serie zo populair dat deze vanaf 2020 een vijfde seizoen krijgt. Toch zijn er genoeg referenties naar Breaking Bad, dat in 2013 stopte, om het nog steeds een prequel te noemen.

[gv data=”vU6MUBNkfVk”][/gv]

Overigens kun je vanaf oktober ook de sequel van Breaking Bed bekijken.

Psycho van Hitchcock? Check in bij Bates Motel
De psychopatische seriemoordenaar Norman Bates en zijn moeder zijn sinds Alfred Hitchcock in 1960 zijn legendarische film ‘Psycho’ uitbracht bekend bij elke filmliefhebber. Hoe is Norman eigenlijk zo geworden? Het antwoord op die vraag ligt in het motel dat hij met zijn moeder runde. In 5 seizoenen kruip je in de huid en in het hoofd van deze gevaarlijke gek. Overigens is de klassieker zelf ook te zien op Netflix.

[gv data=”7lCWKKNGiKs”][/gv]

Fargo achterstevoren? Seizoen 2 is prequel van seizoen 1
De serie ‘Fargo’ was zo’n succes dat men achteraf meer verdieping in de karakters wilde. Daarmee kwam het bijzondere idee om seizoen 2 als prequel van seizoen 1 te laten fungeren. Overigens leek dit concept minder aan te slaan, want na drie seizoenen hield de serie alsnog op. Uiteraard kun je op Netflix nog wel steeds genieten van deze bijzondere chronologie.

[gv data=”UKIIJ3Zn_1E”][/gv]

The dark crystal, serie als prequel van een film
The Dark Crystal was een bestseller fantasyfilm uit 1982. Toch duurde het tot dit jaar voor er een prequel kwam. Netflix maakte namelijk de Netflix Original ‘The Dark Crystal: Age of resistance.’ Deze keer niet in de vorm van een film, maar in een serie. Hij is nog niet zo lang te zien op Netflix, maar heeft al wel lovende kritieken. Ook de filmklassieker is sinds mei van dit jaar weer te zien.

[gv data=”cG6mRFFmpOk”][/gv]

Star Trek: Discovery – ontdek de tijd tussen het begin en Star Trek: Enterprise
Het begin van de Star Wars periode wordt goed uitgewerkt in de eerste trilogie. Hoe men vervolgens in het ‘Enterprise’ tijdperk terecht kwam bleef de vraag. CBS verzon daar iets op en kwam met een prequel die het verhaal vertelt tussen deze twee periodes. De serie werd een doorslaand succes en het duurde daarom ook even voordat CBS deze vette kluif wilde delen. Inmiddels is het zover en kun je bij Netflix jouw hart ophalen.

Overigens heeft Star Wars ook genoeg nieuwe kaskrakers op de planning staan.

[gv data=”GeIANVHJtfU”][/gv]

Heb jij nog een prequel-tip voor ons? Deel hem dan gerust in het commentaar!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *