Opnieuw kwetsbaarheid in Adobe Flash

Adobe Flash
Balen: nog geen dag na het uitbrengen van zijn maandelijkse beveiligingsupdate heeft Adobe bevestigd dat er een nieuwe kwetsbaarheid in Flash is ontdekt, die voorkomt in iedere versie voor Windows, Linux en Mac.

De bug werd gevonden door onderzoekers van Trend Micro. Donderdag zei Adobe dat het een extra update uit gaat brengen om de kwetsbaarheid aan te pakken, die ervoor zou kunnen zorgen dat een aanvaller de computer kan laten crashen om vervolgens het systeem over te nemen:

“Adobe is aware of a report that an exploit for this vulnerability is being used in limited, targeted attacks. Adobe expects to make an update available during the week of October 19.”

Flash was nog niet zo lang geleden de absolute standaard voor games, streaming video en animaties in je browser. In zijn hoogtijdagen draaide Flash op meer dan 800 miljoen mobiele telefoons. De laatste tijd gaat het echter niet zo lekker met de plugin, die geplaagd wordt door dit soort kwetsbaarheden. Andere kritiek: de toepassing zou batterij slurpen. HTML 5 is inmiddels de nieuwe standaard. Veel makers willen dan ook niets meer met Flash te maken hebben: hoofd veiligheid van Facebook Alex Stamos heeft gezegd dat Adobe het einde van de plugin moet aankondigen en Mark Schmidt van Firefox heeft verklaard dat Flash standaard geblokkeerd wordt door de browser.

Nog geen reacties

  1. Ga toch eens dood! Ben het spuugzat met die idiote flash! Ieder keer als er een nieuwe versie is, dan moet je upgraden, want hij stopt met functioneren!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *