Oppo patent: opvouwbare OnePlus toestellen dichtbij?

Oppo opvouwbare smartphone patent
Een gelekt patent van Oppo onthult wat interessante plannen voor de toekomst.

Het is weer de hoogste tijd voor een nieuwtje over patenten. Deze keer is het de beurt aan Oppo om ons te verbazen met een ambitieus concept. Het bedrijf is erg gelieerd aan OnePlus. Laatstgenoemde kijkt immers altijd heel veel af bij Oppo wanneer het aankomt op het design van de smartphones. Niet altijd ten goede, maar dit patent mogen ze zeker wel overnemen.

In de tekeningen (via MobielKopen) zien we dat Oppo een smartphone met een opvouwbaar display. Tot zover niets bijzonders wanneer we het vergelijken met het concept van Samsung bijvoorbeeld, maar het wordt nog interessanter. Het display van het apparaat is namelijk aan de buitenkant gemonteerd.

Oppo opvouwbare smartphone

Door dit bijzondere concept is het niet meer nodig om een tweede scherm aan de ‘buitenkant’ te plaatsen wanneer het apparaat ineen is geklapt. Het is onvermijdelijk dat Oppo vroeg of laat ook stappen gaat maken in deze niche markt, en het is zeker niet onwaarschijnlijk dat OnePlus de vruchten plukt van Oppo’s harde werk en research.

Op dit moment is het enkel Samsung dat officieel een werkend concept van een opvouwbare smartphone heeft getoond. Het is de verwachting dat in 2019 de strijd pas echt losbarst wat betreft opvouwbare toestellen.

2 reacties

  1. Vreemd dat er staat dat het enkel Samsung is dat een werkend concept heeft getoond van een opvouwbare smartphone, terwijl de Royole Flexpai al te bestellen is. Een werkend toestel is zelfs al door meerdere journalisten vastgehouden en getest. Deze ziet er trouwens bijna hetzelfde uit als het patent van Oppo.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *