Oppo’s under-display camera in het echt

Je ziet het niet!
Oppo’s under-display camera gooit hoge ogen bij een hands-on demonstratie.

We discussiëren al een hele poos over de pracht, het nut en de oplossingen voor de smartphone notch. Nu wordt er waarschijnlijk al net zo lang gewerkt aan under-display camera’s en Oppo laat als eerste journalisten aan de haal met de nieuwe technologie in het echt. En dan is de hamvraag natuurlijk: kun je het ding zien zitten?

Het hele idee van de notch is vooralsnog de oplossing voor het probleem van een volledig randloos design en een selfie-camera. Die twee gaan niet zo lekker samen. Sommige merken komen met een notch, sommige met een punch-hole camera en weer andere met een pop-up camera die uit het apparaat popt. En dan had je ook nog dit gedrocht. De under-display camera moet de hele discussie irrelevant maken.

En de eerste échte praktische ervaringen zijn goed. Oppo onthulde hun technologie al eerder dit jaar maar toen was het betreffende apparaat met under-display camera nog achter een dik stuk glas verscholen. Journalisten, waaronder die van AndroidAuthority, konden er nu echt mee aan de slag.

Het blijkt dat de camera met deze nieuwe technologie nauwelijks te zien is. Bij bepaalde kijkhoeken en met het juiste licht is een klein rondje achter het scherm te zien. Ook heeft de lichtheid van de wallpaper invloed op de zichtbaarheid van de sefliecamera. Een journalist van het medium concludeert: “In de meeste situaties is de cutout bijna volledig verborgen en eerlijk, het is geweldig.”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *