Oscar-winnende regisseur maakt short met iPhone 7 Plus

Auteur: , Geen reacties
Screen van Détour door Michel Gondry

Wat nou professionele camera van tienduizenden euro's?

Het zal voor Apparata-lezers geen verrassing zijn dat camera’s in telefoons tegenwoordig ijzersterke prestaties kunnen leveren. Franse regisseur Michel Gondry testte daarentegen de limiet van een iPhone 7 Plus en maakte een korte film genaamd Détour, volledig gefilmd met Apple’s populaire smartphone.

Michel Gondry is een Franse regisseur, onder andere bekend van het meesterlijke Eternal Sunshine of the Spotless Mind (een van mijn favoriete films ooit) en het ietwat minder succesvolle Green Hornet. De artistieke artiest is niet vies van een unieke insteek, gebruik van zwart/wit en analyses van de menselijke psyche, maar het maken van een short met een iPhone 7 Plus gaat misschien wel heel ver.

Het resultaat mag er daarentegen wezen. Okay het geluid is niet overal even helder en ook het gebrek aan diepte en controle over de camera halen de kwaliteit van Détour ietwat naar beneden. Toch is het een prestatie die geapplaudisseerd mag worden.

Het is overigens geen toeval dat Gondry voor een iPhone koos. Hij had immers net zo goed een OnePlus 5 kunnen gebruiken, al blijkt nu dat het toestel alleen maar tegenvalt. Apple benaderde hem volgens DutchCowboys voor het maken van een dergelijke film. Voila, een uithangbordje voor Gondry, reclame voor Apple en inspiratie voor filmstudenten in het bezit van een iPhone.



Er zijn (nog) geen reacties op dit artikel.

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).