Overwatch haalt gigantisch aantal spelers

Overwatch
Maar is Blizzard wel helemaal eerlijk over de cijfers?

Blizzard’s populaire en gerenommeerde shooter Overwatch is de 30 miljoen spelers gepasseerd. Dat maakt de ontwikkelaar vandaag bekend via Twitter.

Begin dit jaar liet Blizzard al via Twitter weten dat hun nieuwste game al 25 miljoen spelers had. In de afgelopen maanden zijn dus ruim 5 miljoen mensen Overwatch gaan spelen. Mogelijk heeft de immense stijging te maken met de recentelijke toevoeging van een aantal nieuwe speelbare personages en modi.

Kanttekening
Toch is Blizzard ietwat selectief met het publiceren van cijfers. Het is namelijk niet bekend hoeveel van de 30 miljoen spelers daadwerkelijk nog actief zijn. Ik heb bijvoorbeeld al maanden niet gespeeld omdat de toevoeging van nieuwe content wat mij betreft te langzaam gaat.

Zo zullen meer spelers vorig jaar veel hebben gespeeld, waarna ze de game aan de kant legde. Het aantal actieve spelers ligt dus een heel stuk lager dan die magische 30 miljoen.

Om dat in perspectief te zetten: Couter Strike: Global Offensive is verreweg de meest gespeelde game op gameplatform Steam (en dat zal nog jaren zo blijven). CS:GO is net als Overwatch zo’n 30 miljoen keer over de virtuele toonbank gegaan (bron: SteamSpy). Dagelijks spelen daarentegen tussen de 600.000 en 800.000 mensen de game. Okay, CS:GO is al bijna 5 jaar oud en heeft ongetwijfeld ooit nóg betere cijfers gekend. Toch zegt het iets over de relativiteit van het aantal spelers.

Overwatch
Overwatch is een online shooter waarin teamwork centraal staat. De game draait om het veroveren van een aantal punten en het uitschakelen van de tegenstanders. Dat doe je met meer dan 20 verschillende heroes (personages). Iedere hero heeft eigen wapens, meerdere speciale aanvallen en vaardigheden en unieke stats.

De game kwam in mei van vorig jaar uit en werd door zowel critici als gamers zelf met lof onthaald. Zo kreeg Overwatch op Metacritic een ruime 9/10 en won de game een hoop prijzen, waaronder de meest prestigieuze van allemaal.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *