Overzicht: dit moet je weten over de Samsung Galaxy Note 7


Samsung moet de Galaxy Note 7 nog officieel presenteren, maar de lancering kan al bijna achterwege blijven. Zo goed als alle specificaties zijn inmiddels al gelekt.

Het begon afgelopen weekend met Evan Blass, die onder andere bekend maakte dat de Note 7 een irisscanner krijgt. Chinese bronnen melden nu meer over de hardware van het toestel, waardoor we in principe precies weten wat we van het toestel kunnen verwachten.

Het toestel krijgt opnieuw twee verschillende chips: een Snapdragon 821 voor de Verenigde Staten en een Exynos 8893 voor de rest van de wereld. Daarnaast zien we opnieuw de bevestiging dat de Galaxy Note 7 een 5,7-inch Quad HD Super AMOLED-scherm krijgt en voorzien wordt van 6GB aan werkgeheugen.

Specificaties Samsung Galaxy Note 7

Je kunt kiezen uit drie varianten, want de Note 7 wordt geleverd met 64, 128 of 256 GB interne opslagruimte. Daarnaast blijft het microSD-slot aan boord, dus uitbreiden kan altijd nog. Tim Cook, lees je mee? Samsung kiest verder voor een 12-megapixel camera aan de achterzijde en een 5-megapixel camera aan de voorkant.

De Note 7 krijgt een accu met een capaciteit van 4.000mAh, inclusief ondersteuning voor fast-charging. Ook interessant: Samsung gaat voor USB Type-C en laat de microUSB-poort vallen. Het toestel draait op Android 6.0.1 Marshmallow en krijgt de nieuwe Grace-interface, dus we zijn benieuwd of dat meer mensen kan bekoren dan TouchWiz.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *