Perfecte nachtrust met deze smart-matras

Smart matras
Deze matras weet wanneer (een deel van) je lichaam niet in de optimale positie ligt en past zich daar vervolgens op aan.

Het Japanse Molten Corp komt met een innovatie die iedereen met fysieke- of slaapproblemen, iedereen die hard werkt, en iedereen die van slapen houdt, oftewel: iedereen eigenlijk, moet aanspreken. Hun Leios Air Mattress is voor zover bekend de eerste echte ‘smart’-matras.

Hoe het werkt? De matras heeft een zogenaamde ‘body-pressure control’-functie, waarbij de druk wordt verhoogd of juist verlaagd in luchtcellen binnen in het matras. Zo worden lichaamsdelen van plaats veranderd die misschien niet in de optimale positie liggen.

Daarnaast is de matras voorzien van een apparaatje dat een combinatie is van monitor en afstandsbediening. Op het display zie je een real-time-analyse van de nachtrust, waarbij wordt weergegeven welke delen van het lichaam niet optimaal zijn geplaatst. Vervolgens kun je zelf met de controller de luchtdruk op de juiste plekken bijstellen. De monitor biedt verder veel slaap-gerelateerde functies die je ook in een smartwatch vindt, zoals een log van slaappatronen.

Comfort staat verder centraal, zoals met de mogelijkheid de matras naar wens te koelen of juist te verwarmen, of net zoals bij een elektrisch bed naar wens te kantelen.

Vooralsnog is dit innovatiewonder alleen in Japan verkrijgbaar, waar je er 800.000 Yen, oftewel 6252 euro voor neertelt.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *