PewDiePie stopt met Youtube-campagne [video]

pewdiepie-stopt-youtube-campagne
Dat is even schrikken op de maandagmorgen, maar wel begrijpelijk.

De campagne ‘subscribe to PewDiePie’ heeft al tot heel wat media-aandacht geleid. Waar de strijd van één vlogger tegen een heel bedrijf om de ‘macht’ over Youtube’s eerste plek nog grappig was, ging men steeds verder. Zo werden er al printers en tv’s gehackt.

Ook kwam PewDiePie zelf in opspraak door hatetracks en discriminerende grappen. Dat zaken uit de hand liepen werd pijnlijk duidelijk toen de schutter op de moskeeën in Nieuw Zeeland nog even een campagne-oproep deed voor hij aan zijn gruwelijke ‘missie’ begon. Ook was er al eerder commotie toen volgers een herdenking van Amerikaanse slachtoffers in de Tweede Wereldoorlog hadden ontregeld met de campagne om op PewDiePie te stemmen.

Het bleef in eerste instantie opvallend rustig rond de controversiële Youtube-ster. Hij reageerde met wat grappen, maar aan de publieksreacties is te merken dat dit matig gewaardeerd werd.
Gisteren maakte hij met een duidelijke Youtube-video duidelijk dat de fun-competitie is verworden tot iets wat hij niet had gewild en waar hij geen controle op heeft. Hij roept zijn fans dan ook op om te stoppen met de campagne ‘subscribe toe PewDiePie’.

De video is inmiddels trending op Youtube en zowel zijn eigen volgers als die van T-series feliciteren hem en hebben waardering voor zijn besluit. Uiteraard kun je zijn inspirerende boodschap ook zelf bekijken en beluisteren.

[gv data=”Ah5MYGQBYRo”][/gv]

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *