Pewdiepie viert 100 miljoen volgers maar weer in opspraak

pewdiepie-met-award
Youtube maakt het er niet beter op.

Het zijn weer woelige tijden rondom recordvlogger Pewdiepie. Na zijn epische strijd om het eerste kanaal met honderd miljoen volgers te worden was het even stil. Niet in de laatste plaats omdat Pewdiepie besloot zelf de campagne te stoppen na de aanslagen in Australië. Inmiddels heeft de recordvlogger alsnog 100 miljoen volgers en op zijn kanaal is dan ook een filmpje te zien waarin hij enthousiast zijn bijbehorende Youtube-award uitpakt.

Dat enthousiasme verging hem gisteren toen hij zijn ‘verified’ status bij Youtube verloor. De verified status is in het leven geroepen om bekende mediapersoonlijkheden te beschermen tegen copycats door hun account ‘officieel’ te erkennen. Youtube heeft de procedure op de schop gegooid en nu moeten alle bekende wereldburgers opnieuw gecheckt worden. Nu hoeft dat geen punt te zijn, ware het niet dat Youtube abusievelijk het ‘check vinkje’ bij Pewdiepie verwijderde. Nu zal er vast niet veel verwarring komen, want een copycat met 100 miljoen volgers is nog niet gespot. Het blijkt echter dat fans dit teken van erkenning breder zien. Zij waren dan ook laaiend toen zij constateerden dat Pewdiepie en andere sterren hun erkenning verloren en bombardeerden Youtube digitaal met, zoals we dat gewend zijn, beschaafd gestelde verzoeken om de situatie opnieuw te bekijken. Youtube kwam met uitgebreide verklaringen en lijkt het probleem op te lossen.

Nu was het sowieso een bewogen week voor Pewdiepie, want hij kwam in conflict door fouten uit het verleden. In 2017 is Pewdiepie namelijk verwikkeld geraakt in een schandaal toen hij een filmpje met ‘dood aan alle joden’ op zijn kanaal toonde. Dit kostte hem grote sponsordeals, maar uiteraard was de Joodse gemeenschap niet blij. Om zijn volwassenheid te tonen wilde hij ter ere van het goede doel een donatie van $ 50.000,- doen. Hij kondigde in een video aan dat de “Anti-Defamation League” de ontvanger zou zijn.

Fans reageerde boos, want deze organisatie is een Joodse organisatie die sterk ageerde tegen de eerdere acties en Pewdiepie daarbij niet ontzien had. Fans begonnen over complotten tussen Youtube en de ADL, zoals de club in de volksmond heet en dachten dat Pewdiepie door Youtube gechanteerd werd. Om discussies te mijden trok Pewdiepie zijn toezegging weer in. Pewdiepie zou Pewdiepie niet zijn als er geen raferrandje aan zo’n conflict zou ontstaan. ‘Gelukkig’ is hij het -met of zonder verificatie wel- en er ontstond dus een tweede rel. Dat is te verwachten als je een in de boodschap waarin je bekend maakt dat je jouw donatie terug trekt terwijl je gekleed bent in een sweater met symbool dat verdacht veel lijkt op het bij Nazi’s zo geliefde IJzeren Kruis. Kortom, het zal nog wel even onrustig blijven rondom deze vlogger.

Nog geen reacties

  1. Verdiep je zelf eerst in een onderwerp voordat je er een artikel over schrijft.
    Dit hele artikel lijkt een een groote afbrander voor een geweldige gozer.
    Hij liet de donatie niet door gaan omdat hij vond dat hij te snel beslist had en dus beter had kunnen na denken voor dat hij iets ging doneren.
    Dat “dood aan alle joden” was een filmpje van 2 rare Indiërs die met een bord stonden te dansen.
    Ga je zelf hier eens in verdiepen, kijk zijn video’s voordat je iets schrijft.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *