PlayStation 5 ontwikkelaars laaiend enthousiast

Zien: PlayStation 5 gameplay voor het eerst door derden!

PlayStation 5 ontwikkelaars laaiend enthousiast

Sony geeft Japanse Youtubers de mogelijkheid om PlayStation 5 zelf te ervaren.

De PlayStation 5 komt eraan en de speculaties zijn niet van de lucht. We hebben enthousiaste critici gezien, leuke gameplay-video’s en een enorm formaat console. Het wachten was natuurlijk op de eerste onafhankelijke oordelen en die zijn weer een stapje dichterbij.

Japanse media mochten de PlayStation 5 testen

Sony stelde namelijk een aantal YouTube-sterren en recensenten uit Japan in de gelegenheid om de PlayStation 5 te testen. Zij mochten hiervoor de games Godfall en Astro’s Playroom (PlayStation 5 exclusives) testen. Dit is na de eigen promotie van Sony de eerste keer dat gameplay te zien is en door onafhankelijke gebruikers wordt ervaren. De gamers reageerden, zoals je hieronder kunt zien, meer dan enthousiast.

Hieronder zie je een filmpje met gameplay-beleving (uiteraard in het Japans).

Ook een andere speler deelde zijn ervaringen met Astro’s Playroom.

PlayStation 5 eigenschappen bevestigd

De console blijkt inderdaad enorme afmetingen te hebben. Ook is de ventilatie fluisterstil. Daarnaast blijkt de console inderdaad supersnel. Dit merk je volgens spelers vooral bij het herladen nadat je in de game dood gaat. Ook de visuals laden razendsnel. Bovendien zijn de gamers onder de indruk van de kwaliteit.

Opvallende veranderingen en niet alles getest

Overigens waren de gebruikersinterface en het dashboard nog niet beschikbaar om te testen. De Dual Shock sensor kon wel getest worden. Daar viel spelers een belangrijke verandering op. Met de huidige console gebruik je de cirkel-toets om iets te bevestigen. Dit wordt bij de nieuwe console de X. Dat wordt vast even wennen.

Kan jij ook niet wachten om te spelen? Hier zie je alvast 23 dingen die je moet weten over de nieuwe console. De releasedatum en prijzen hebben we natuurlijk ook op een rij gezet.

Bron: Techradar

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *