‘Pokémon game op de Switch zorgt voor gigantische winst’

Pokémon game voor de Switch in 2018?
No pressure Game Freak, no pressure.

Hoewel Pokémon al enkele tientallen jaren meedraait in deze wereld, is de franchise nog steeds verre van gedateerd. Mocht je daar een tijdje geleden nog aan hebben getwijfeld, dan heeft Pokémon GO je dit vast allemaal doen vergeten. Naast de smartphonetak kan de titel ook zorgen voor een gigantische boost op de consolemarkt.

Althans, dat meldt marktonderzoeker en analist Mat Piscatella van het gerenommeerde NPD (via Comicbook). Op de E3 toonde Nintendo vliegensvlug dat er een nieuwe Pokémon-titel in de maak is voor de Switch. Mocht het Game Freak lukken om het spel daadwerkelijk in 2018 te lanceren, dan zou dit de Switch maar liefst 40 procent van het marktaandeel in verkochte consoles moeten opleveren in de VS.

Alsof er nog niet genoeg hoopvolle verwachtingen zijn voor Nintendo’s nieuwe console, meldt Piscatella ook dat het zeer waarschijnlijk is dat de Switch in de eerste tien maanden 20 procent meer weet te verkopen dan de oude vertrouwde Wii in haar eerste maanden. Het unieke hybride-systeem zorgt er eveneens voor dat de destijds revolutionaire Wii op den duur overtroffen kan worden door de Switch.

Hoewel het succes van Nintendo’s consoles vaak niet erg veel te maken hebben gehad met Pokémon games, is het tegenovergestelde het geval bij haar handhelden. Naast de vele Mario- en Zelda-titels behoren de Pokémon spellen tot de best verkochte handheldgames aller tijden.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *