Pokémon GO op iPhone binnenkort nog realistischer

Pokémon GO ARKit update
De focus op augmented reality heeft ook zijn voordelen voor Niantic’s spelletje.

Vorig jaar beefde de mobiele gamewereld op zijn grondvesten, want Pokémon GO zorgde er hoogstpersoonlijk zelf voor dat spelletjes op onze smartphones niet saai hoeven te zijn. Hoewel de gigantische hype inmiddels ietwat ingekakt is, houdt ontwikkelaar Niantic haar fanbase vrolijk door vaak met updates te komen.

Binnenkort wordt Pokémon GO zelfs nog toffer door de ondersteuning van Apple’s ARKit. Dankzij ARKit kunnen ontwikkelaars de mogelijkheden van augmented reality op Apple’s iPhones een enorme boost geven. Het spelletje wordt er dan ook een stuk realistischer op, waardoor het moet lijken alsof de Pokémon ook daadwerkelijk tegenover je staan.

Dankzij de AR-modus staan de monstertjes voortaan op een vaste positie. Door naar de Pokémon toe te lopen, wordt hij of zij logischerwijs groter op het scherm. Het is mogelijk om deze te vangen als je dichtbij genoeg staat, maar zet één stap te veel en de Pokémon maakt zich uit de voeten.

Dankzij de nieuwe update wordt het vangen van je favoriete beestje dus iets anders. Heb je echter geen zin in deze AR+ modus, dan hoef je deze natuurlijk niet te gebruiken. Volgens Niantic vindt de ARKit-update deze week nog plaats.

2 reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *