Popcorn Time voor Android: illegaal films kijken op je telefoon & tablet

Popcorn Time voor Android
De discutabele streaming dienst waarmee je gratis de nieuwste films in full HD op je computer kunt kijken staat nu ook in Google’s Play Store.

Popcorn Time werd een aantal maanden geleden gelanceerd en was meteen controversieel. Immers, na het downloaden van het programma voor OS X, Windows of Linux tover je in een handomdraai de nieuwste films uit de torrent-database van YTS in 720p of 1080p op je scherm. Wanneer je een film begint te kijken, download je bestanden, maar tegelijkertijd upload je automatisch data via een p2p-netwerk naar andere gebruikers.

Onder druk van de entertainmentindustrie verdween de applicatie al snel weer. Het duurde echter niet lang voordat anderen in het gat sprongen en Popcorn Time nieuw leven inbliezen. Het voordeel van open source-projecten, zeg maar.

De nieuwe uitbaters van Popcorn Time hebben de dienst nu omgezet naar een gratis Android-app. De interface ziet er grotendeels hetzelfde uit, met een scala aan filmposters en een uitklapmenu waar niet alleen films per genre worden getoond, maar ook tv-series worden gerangschikt. De app, momenteel nog in bètastatus, werkt bij ons redelijk stabiel. De zoekfunctie is wel laggy en hij liep bij het starten van een bepaalde film tot drie keer toe vast, maar de meeste content wordt probleemloos getoond. Desgewenst met ondertiteling. Het duurt ongeveer een halve minuut voordat de benodigde data binnen is en de film, serie of docu begint. De makers van de app zeggen dat ze binnenkort ook ondersteuning voor Google’s Chromecast willen aanbieden, waarmee je de beelden naar je tv kunt sturen.

Popcorn Time voor Android

Hoewel de werkwijze van Popcorn Time illegaal is in Nederland – zowel het up- als downloaden uit illegale bron is sinds het downloadverbod niet meer toegestaan – heeft Google de app wel gewoon toegelaten in de Play Store. Als je het wilt proberen; de Popcorn Time-app vind je HIER.

[lg_folder folder=”0_Apps/Popcorn_Time_Android/” count=”8″ cols=”4″ paging=”true”]

Eén reactie

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *