Programmeur scoort baan bij Google via verborgen puzzel

The internship
Misschien ken je de film Mercury Rising nog, waarin een autistisch maar geniaal jongetje een onmogelijk raadsel oplost in een puzzelboekje en vervolgens de NSA op zijn dak krijgt. Blijkbaar zit het wervings- en selectiebeleid van Google op dezelfde manier in elkaar.

(Via The Hustle)

Max Rosett had al eens bij Google gesolliciteerd, maar werd afgewezen. Dat weerhield hem er echter niet van te blijven programmeren, en op zeker moment deed hij een Google-zoekopdracht naar de term ‘python lambda function list comprehension’. Toen verscheen er aan de bovenkant van zijn scherm een balk met de tekst “You’re speaking our language. Up for a challenge?”.

Rosett drukte op ‘Ik wil spelen’ en kwam terecht op een pagina die Foo.bar heet. Daar kwam hij oog in oog te staan met een UNIX-interace. Max tike ‘ls’ om de aanwezige bestanden te zien. Dat was er één: een tekstdocument met de bestandsnaam start_here.txt. Daarin stond dat hij kon starten door ‘request’ te typen, wat hij deed. Vervolgens verscheen een reeks raadsels die alleen waren op te lossen met uitvoerige kennis van Python en Java. Hij moest deze in 48 uur voltooien.

Rosett loste de raadsels op en kon zijn NAW-gegevens achterlaten – drie dagen later werd hij door Google gebeld en uitgenodigd voor een gesprek. Na een dag op Mountain View had hij een baan.

Wellicht lijkt het een ongelofelijk verhaal: het valt voor ons lastig te factchecken, maar vast staat dat de pagina foo.bar echt bestaat, en dat het bericht een aantal screenshots bevat van de door Rosett beschreven procedure:

Google werving screenshot

Een zoekopdracht naar ‘python lambda function list comprehension’ gaf mij overigens geen balk met een Google-uitdaging, maar het ontbreekt mij dan ook aan de techkennis die noodzakelijk is om bij een techreus te werken.

Zijn linkedin-profiel vindt je hier.

3 reacties

    • @MrSkyline: Nope, dat hebben we niet, maar blijkbaar wel allebei dezelfde bron. Het verhaal is nu op meerdere plekken te vinden, wie het als eerste als nieuws is gaan beschouwen is moeilijk na te gaan. Maar bedankt dat je het hebt opgehelderd, ik wantrouwde het al vanwege het ontbreken van een datum.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *