R.I.P. Windows Phone: het verlossende nekschot

Windows Phone HP
Een flinke klap in het gezicht voor de tientallen overgebleven fanboys.

Vorig jaar meldden we al over de samenwerking tussen HP en Microsoft, die met z’n tweetjes een absolute flagship-killer zouden gaan maken. Beide bedrijven hadden uiteraard gehoopt dat er nog wat territorium van Apple of Android weg te halen viel, maar helaas: HP annuleert zelfs de plannen om deze Windows Phone in elkaar te schroeven.

Topman Nick Lazaridis van HP meldt aan The Register dat het niet zinvol meer is om een Windows Phone te bouwen, zeker gezien de strategieverandering van Microsoft. Het bedrijf lijkt namelijk niet meer zo geïnteresseerd te zijn in haar mobiele platform.

Hoewel een toekomstige HP Windows Phone niet wordt uitgesloten, is de kans miniem dat iemand zich überhaupt nog waagt om een smartphone te maken met het inmiddels geflopte platform. Zelfs Microsoft-oprichter Bill Gates heeft zich ontdaan van zijn Windows Phone en loopt tegenwoordig rond met een concurrerend toestel.

De ellende voor Windows Phone-gebruikers houdt daar echter niet op. Enkele maanden geleden maakte Microsoft namelijk ook bekend dat het stopt met de ondersteuning van het drie jaar oude Windows Phone 8.1 en eerdere versies, terwijl slechts 20 procent van alle WP-toestellen op Windows 10 Mobile draait. Klantvriendelijk is anders…

UPDATE: via Twitter laat Joe Belfiore (Corporate vice president van Windows 10 en hoofd van Microsoft’s “PC-Tablet-Phone” divisie) weten dat Microsoft nog wel support blijft geven op Windows 10 Mobile, via bugfixes en security updates, maar er komen geen nieuwe features meer.

Nog geen reacties

  1. Ik ken een bedrijf waar ze drie jaar geleden helemaal zijn overgegaan naar Microsoft/Windows voor hun mobiele platformen en diensten. Juist om orde te scheppen in de wildgroei van systemen. Kunnen ze weer helemaal opnieuw beginnen…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *