Raad eens hoeveel ruimte Android&Touchwiz kosten op S7

Galaxy S7
Het antwoord hebben we ook voor je natuurlijk.

Wie van plan is een Galaxy S7 te kopen vanwege de ruime hoeveelheid opslag wacht een onaangename verrassing. Nog voor je ook maar een halve app hebt geïnstalleerd of wat dan ook met je nieuwe S7 of S7 Edge hebt gedaan nemen het Android OS en Touchwiz maar liefst…

…8 GB aan ruimte in beslag. Dat blijkt uit een experimentje van Droid Life.

En er gaat ook nog wel wat ruimte af zodra je accounts gaat aanmaken en apps gaat updaten. Voor je het weet heb je nog maar 16GB over – en dan moet de onderwaterfotografie nog beginnen.

Natuurlijk heeft de S7 een microSD-slot. Uit de test van Droid Life blijkt bovendien dat je er ook apps op kunt zetten. Er kan maximaal 200GB aan extra geheugen in de toestellen via de microSD.

4 reacties

 1. Ansich is het wel te verwachten. Die smartphones kunnen steeds meer en hebben dus ook meer trucjes en de software die dat aanstuurt wordt er niet kleiner op.
  8GB is idd wel fors maar vergeet niet dat een (nu al ouderwetse) iphone 6 ook slechts 10.5GB over had van de 16 en je dus ook 5,5 GB kwijt was en dan praat je over een veel minder uitgebreid OS.

  Laten we ook eerlijk zijn en kijken naar de GB aanduiding die een beetje verneukeratief is.
  Als je het echt terug rekent dan zie je dat je nooit aan dat aantal komt door het verschil 1000 en de waarde 1024 zoals we die eerste gebruiken in benaming en de laatste in byte structuur.
  Vroeger merkte je dat minder snel maar nu je over miljard bytes praat dan is dat beetje verschil merkbaar.
  Zo zie je dat 200GB aan opslag slechts iets van 189GB daardwerkelijk is en je dus 11GB kwijt bent.

  • @turbobrick: Ik ben op zich wel erg benieuwd wat een stock Android nodig heeft ten opzichte van Android + Touchwiz. Ik gok toch wel heel wat minder.
   Ik ben nooit van geweest van Touchwiz. Voegt veel dingen toe die je nooit gebruikt en is onnodig zwaar, ondanks dat je dat op hun flagship modellen tegenwoordig niet meer zo merkt.

   • @madmarky: Stock android is altijd kleiner, dat is duidelijk.
    Maar als ex gebruiker van stock en sinds een aantal jaren touchwiz wil ik niet terug naar stock.
    Alleen de camera app is de moeite al waard. De stock android camera is zo beperkt en kansloos in mijn ogen.
    Ook heeft touchwiz best wel wat handige zaken mbt de wekker, delen, en personalisatie.
    Ik vond stock zo 2010 en uiteindelijk loop je een handvol apps te downloaden om het te krijgen zoals je het wilt.
    Speciale samsung zaken zoals edge shortcuts enzo gaan niet werken in stock.

    Kortom doe mij maar TW, maar baal wel van die verplichte apps zoals Facebook enzo. Dat hoort niet in een OS thuis.

    Over 6 maanden als de kleine bugs eruit zijn en de improvements gedaan zijn dan pak ik een kale TW custom rom waar al die zooi uit is die ik niet gebruik en install ik dat wat ik mis.
    Dan heb je een perfect werkende TW met zoveel mogelijk resources en memory besparing. Feit blijft dat TW altijd meer kost dan stock. Dat neem ik op de koop toe.

   • @madmarky: Google hun Huawei Nexus 6P met “stock” android, heeft maar 200MB meer bruikbare ruimte vergeleken met de S7. (Namelijk 24,2 GB van de 32GB) Valt wel mee bij Samsung dus :). Ik denk dat je met een nieuwe iPhone er meer last van hebt, omdat die standaard maar 16GB heeft.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *