Rabobank komt volgend jaar ook met NFC-betalingen

Betaal hier nu ook contactloos
Ook zo’n overvolle portemonnee zat? De Rabobank laat je vanaf volgend jaar met je mobieltje betalingen doen via NFC.

Hiervoor heb je alleen een mobiele betaalkaart nodig. Na aanvragen kan je deze downloaden om vervolgens vermoedelijk in een app te worden opgeslagen. Vanaf dat moment kan je pinnen door je telefoontje eventjes tegen een speciaal betaalpunt aan te tikken. Deze techniek wordt samen met het Duitse G&D ontwikkeld.

Overigens is de Rabobank niet de eerste in Nederland die met contactloos betalen komt. Eerder dit jaar begon de ING met het uitrollen van een nieuwe pas waarmee dit ook mogelijk is. De bank had plannen om later dit jaar het ook via mobiele telefoon mogelijk te maken, maar daar is het akelig stil over gebleven.

Zijn er ook nadelen aan? We hebben al eerder gezien dat het systeem niet helemaal lekdicht is, en hoewel het bij Android en Windows Phone al breed aanwezig is, heeft Apple er expliciet voor gekozen om het niet te ondersteunen. Er is op dit moment ook geen enkele cross-platform compatibiliteit tussen NFC en Apple’s iBeacon, dus het lijkt er op dat iPhone-gebruikers pech hebben.

5 reacties

  1. NFC is inmiddels al te bekend bij de grotere bedrijven om er iets mee te gaan doen en Apple met hun iBacon gewoon (weer) achter de feiten aanloopt.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *