Release Android Wear 2 uitgesteld naar 2017

Release android wear 2 vertraagd
Bij het slechte nieuws geeft Google gelukkig wel wat nieuwe informatie vrij over Android Wear 2.

Afgelopen mei tijdens het Google I/O-event werd naast Android Nougat ook een software update voor Android Wear aangekondigd. Sindsdien is het echter vrij stil geweest rondom Android Wear 2. Daar is vandaag verandering in gekomen, Google heeft namelijk de derde ‘developer preview’ van Android Wear 2 vrijgegeven. Google komt echter ook met slecht nieuws, de release van Android Wear 2 wordt uitgesteld van deze herfst naar ergens ‘begin 2017’.

De grootste vernieuwing aan Android Wear 2 is dat smartwatches een stuk onafhankelijker van je telefoon worden. Met deze derde preview is het mogelijk om de Play Store te bezoeken vanaf je horloge en zelfs apps te downloaden, zonder verbinding met een smartphone in de buurt. Andere verbeteringen zijn bijvoorbeeld slimmere notificaties en een verbeterde UI.

Gisteren kwam naar buiten dat Android Wear een grote klant is kwijtgeraakt. Huawei maakt namelijk de overstap naar besturingssysteem Tizen voor haar slimme horloges. Ander nieuws over Android Wear is dat het niet erg goed zou verbinden met de iPhone 7, een slechte zaak voor Google.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *