Release Apple creditcard zeer dichtbij

Ja hoor
Gaat dit niet een beetje ver, Apple?

Apple heeft een van de meest trouwe fan bases in de tech-industrie en krijgt gebruikers waarschijnlijk binnenkort zo ver om niet alleen te veel voor Apple-producten te betalen, maar zelfs mét Apple te betalen. Dat kon al met Apple Pay en daar doet het bedrijf uit Cuptertino nog een schepje bovenop.

Miljardenbedrijf Apple is al een tijdje in samenwerking met Wall Street-gigant Goldman Sachs om een eigen creditcard op te zetten. Deze betaalpas is gericht op iPhone-gebruikers en heeft een directe link met Apple’s andere geldservice, Apple Wallet.

iOS 12 heeft nu ondersteuning gekregen voor de zogenoemde Apple Card en zal alle iPhone-gebruikers (met iOS 12) toegang geven tot informatie over hun creditcard. Volgens insiders is de laatste stap van het plan zeer dichtbij (via: Bloomberg). Een anonieme bron zegt namelijk dat de beoogde lancering van de service in de zomer door zal gaan, waarschijnlijk al begin augustus.

Als niet Apple-gebruiker moet ik in eerste instantie een beetje gniffelen om de ogenschijnlijke wanhopigheid waarmee Apple de gebruiker probeert gevangen te zetten in al hun ecosystemen. Het is natuurlijk een beetje gestoord dat de maker van je smartphone ook financieel alles over je weet.

Dat gezegd hebbende beweert Apple juist zeer gericht te zijn op de privacy van zijn gebruiker; het bedrijf zou niet bijhouden waar gebruikers hebben geshopt, wat ze hebben gekocht en hoeveel ze hebben uitgegeven. Omdat Goldman Sachs daarentegen de infrastructuur van het betalingsverkeer heeft ingericht, kan ik me niet voorstellen dat deze creditcard ook maar een beetje anders is dan alle andere creditcards, behalve dat Apple er als tussenpersoon tussen zit.

Maar hey, er zijn geen bijkomende kosten aan verbonden en je kunt Apple Pay (dat nu ook in Nederland beschikbaar is) gebruiken in plaats van het fysieke pasje. Dat in combinatie met een digital first-aanpak zorgt ervoor dat dit simpelweg een moderne invulling is die voor iPhone-gebruikers meer inzage kan geven in hun aankoopgedrag dan een reguliere pas.

Apple Card zal in eerste instantie in de Verenigde Staten uitkomen, waarna de service (als het aan Goldman Sachs ligt) ook in de rest van de wereld zal worden uitgerold.

Lees ook: Zoveel mensen betalen maandelijks voor Apple Music

Foto @Apple

4 reacties

 1. Overigens hoeft Apple inderdaad niet je gegevens te verzamelen, Als je een Apple creditcard hebt, Heeft Apple al ruimschoots gewonnen. (En dan weten ze al meer dan genoeg over je)

  • @lolindir: dat een fandroid zich hier nu druk om maakt.

   Mastercard ( en de bijbehorende bank ) weet wat ik koop. Maar veiligheid is vele malen minder … cash back pRogramma ontbreekt en er kunnen extra kosten aan kleven.

   “Apple zal je gegevens niet delen met externe partijen en dat geldt ook niet voor partner Goldman Sachs. Je data wordt dus niet verkocht aan derde partijen op het gebied van advertenties en marketing. Verder bewaart Apple geen historie van je Apple Card-gegevens of -transacties op een server. Alle informatie staat LOKAAL OP JE TOESTEL en bij Goldman Sachs. ”

   Verdiepen voor blaten zou sieren.

   • @dgh74: Beter lezen helpt ook.
    Ik heb hier geen kritiek op de veiligheid. Ik zeg ook niet dat Siri Apple medewerkers laat meeluisteren als je seks hebt. (Misschien is dit feitelijk zo, misschien niet. Als het zo is, Dan zal Google, Alexa, En cortana waarschijnlijk net zo erg zijn, Boeit me ook niet, ik praat niet tegen m’n apparaten.)

    Ik zei alleen dat Apple bij de “verkoop” van een Apple creditcard bij voorbaat al een flinke overwinning heeft behaald.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *