Restaurant geeft 50% korting als je je telefoon uitzet

Restaurant geeft 50% korting als je je telefoon uitzet
Telefoonloos dineren, loop ’s avonds een willekeurig restaurant binnen en je zult zien dat het een uitstervend iets is. Niet dat dit perse erg is, maar menig horeca-uitbater ziet het inmiddels als een serieus probleem. Helpt korting om klanten de telefoon links te laten liggen?

Horecaklanten kun je op verschillende manieren stimuleren om hun telefoon niet (overmatig) te gebruiken. Een Braziliaanse bar bedacht onlangs al een bierglas dat alleen rechtop blijft staan als je er een telefoon onder legt. Daarnaast is er nog zoiets simpels als het telefoonstapelspel: leg aan het begin van de avond met je vrienden alle telefoons op elkaar, en de eerste die hem onder dinertijd pakt is de sjaak en mag de rekening aftikken (uitleg).

Of je doet het zoals restauranteigenaar Jawdat Ibrahim. In zijn etablissement in een dorpje vlak buiten Jeruzalem geeft hij klanten 50 procent korting als ze de smartphone/phablet/tablet ongeroerd laten. Hij zegt dat hij er momenteel wel geld op moet toeleggen, maar verwacht dat de actie uiteindelijk lucratief wordt omdat het meer klanten zal trekken. Vier op de tien gasten maken er inmiddels gebruik van, tot vreugde van Ibrahim:

“I’m changing something. It might be something small, but maybe in some small way I’ll be changing the culture of eating.”

Ibrahim komt op ons niet over als een technologiehater. Hij ziet gewoon liever dat zijn klanten even wat tijd voor elkaar en het eten nemen in plaats van broekzakgadgets, zo laat hij in The Huffington Post weten:

“Technology is very good. But just when you eat, just especially when you are with your family and your friends, you can just wait for half an hour and enjoy the food and enjoy the company,”

Raak.

3 reacties

  1. Ik mag die man, inplaats van te klagen doet hij tenminste iets aan een probleem en dat zonder mensen te hinderen. Er zijn heel veel mensen die daar van kunnen leren. Ik hoop dat dit idee in meer restaurants wordt overgenomen want ik merk het zelf ook wel. Ik probeer altijd mijn telefoon in de zak te houden. Alleen bij belangrijke dingen wordt hij tevoorschijn gehaald (SMS van ouders ofzo).

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *