Reviewexemplaren Samsung Galaxy Fold begeven het nu al!

PIJNLIJK
Er heersen binnen enkele dagen al twee gigantische problemen rondom de Samsung Galaxy Fold.

Originele bericht: Zo denken experts over de Samsung Galaxy Fold (hands-on)

Als je richting de €2000 voor een smartphone-tablet-hybride neerlegt, dan verwacht je dat hij in elk geval een jaar of twee mee gaat. Wat, dat lukt niet? Nou ja, minstens een jaar dan. Ook niet? Een half jaar? Een week? Eén dag?!

Gisteren las je op Apparata hoe een vijftal tech-experts over de bijzondere Galaxy Fold dachten. De eerste indrukken waren zeer goed. Op wat kleine op- en aanmerkingen na vonden de reviewers het vooral een heel erg tof apparaat. Dat zit vandaag, voor sommige reviewers een dag later, wel iets anders.

Meerdere outlets melden namelijk dat hun peperdure Samsung Galaxy Fold kapot aan het gaan is, met name met betrekking tot het scherm. Er zijn twee varianten. Enerzijds zit er een laagje op het scherm, waarvan menig reviewer dacht dat het een screen protector was. Als je het laagje eraf weet te krijgen, begeeft je scherm het. Reviewers waarschuwen dan ook dat consumenten gewend zijn dit laagje eraf te pulken. Het zou tevens duidelijker gemaakt moeten worden aan de gebruiker dat het plastic moet blijven zitten.

Een ander, losstaand probleem werd ervaren door TheVerge. De vouw in het scherm is niet onzichtbaar, dat weten we, maar veel reviewers dachten dat het in elk geval niet erger zou worden. Bij het exemplaar van TheVerge is er daarentegen wel iets aan het verergeren: er komt iets door het scherm geprikt.

Het begon als een iets te grote bobbel onder het scherm, precies op de vouwlijn. Na één dag normaal gebruik begon die bobbel erger te worden, waarbij er op dit moment iets scherps door het scherm aan het prikken is. Of het een losgekomen onderdeeltje, een uitstekend stuk van de scharnieren of een productie- of designfout is, weten we nog niet.

Samsung bracht een reactie naar buiten tegenover TheVerge, waarin het op de twee problemen reageert:

“Een beperkt aantal vroege Galaxy Fold-producten werd aan verschillende media gegeven voor reviews. We hebben een aantal meldingen gekregen over het hoofddisplay van de monsters die we geleverd hebben. We zullen deze eenheden grondig onderzoeken om vast te stellen wat deze problemen heeft veroorzaakt.”

Samsung gaat verder: “Onafhankelijk daarvan melden reviewers dat ze het bovenste laagje van het display eraf hebben gehaald, wat schade aan het scherm veroorzaakte. Het hoofddisplay op de Galaxy Fold bevat een beschermlaagje dat deel uitmaakt van de display-constructie, gemaakt om het scherm te beschermen tegen accidentele krassen. Het verwijderen van de beschermlaag of het toevoegen van lijm op het hoofdscherm kan schade veroorzaken. We zullen ervoor zorgen dat deze informatie bekend is bij onze gebruikers.”

Het is niet geheel ongebruikelijk dat reviewexemplaren wat problemen vertonen en er moet dan ook een zekere coulance tegenover Samsung worden getoond. Dit zijn ongetwijfeld redelijk ‘verouderde’ testexemplaren. Tegelijkertijd moet het bedrijf het beste beentje voor zetten en is het zeer ongebruikelijk dat zo veel onafhankelijke reviewers hetzelfde probleem ervaren.

Dit is natuurlijk een PR-nachtmerrie voor het bedrijf. En laten we eerlijk wezen, het is niet voor het eerst dat het Zuid-Koreaanse merk flink voor schut staat vanwege defecte problemen. Wat dacht je van de Galaxy Note 7-gate, Note-gate 2.0 en vóór al die ontploffende smartphones zoiets knulligs als het blijven steken van de S-Pen in je smartphone.

Samsung meldt dat het nog steeds mikt op de release van het toestel over een ruime week. Ze hebben dus nog een hoop te doen voordat het ding in de handen van veelal ietwat lompere consumenten valt. Check vooralsnog hier wat de Galaxy Fold in Nederland gaat kosten en waar je hem gaat krijgen, mocht het recente schandaal je niet zo veel doen.

Foto @MarkGurman(Bloomberg)

3 reacties

  1. Zoals gewoonlijk … 2 jaar te vroeg op de markt om extra aan naive consumenten te verdienen.

    Hoop blah blah ( innovatief / vooruitstrevend etc etc etc ) maar hoe innovatief is ut wanneer iets na een paar dagen kapot gaat.

    Niet innovatief dus. Iedereen kan het verzinnen … een GOED werkende uitvoering is de innovatie.

  2. Had ik inderdaad al gezegd voor hij op de markt kwam , liever als eerste een gedrocht dat in dichtgevouwen toestand op een baksteen lijkt op de markt brengen dan te wachten en kwaliteit te brengen , en voila , de eerste exemplaren gaan al dood na 2 dagen ??? Ergens anders kreeg hij al de gepast naam : Samsung Galaxy F(ail)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *