Roost: geef je rookmelder een upgrade met deze batterij

Roost
Dankzij deze kleine batterij hoef je geen nieuwe rookmelder te kopen om een slimme melder in huis te hebben.

Smart-apparaten zijn populairder dan ooit, maar in sommige gevallen hoef je een product niet te vervangen om hem naar 2014 te tillen. Daar zorgen kleine hulpmiddelen als de Roost wel voor. Hoewel deze uitvinding er uitziet als een doorsnee 9-volt batterij, gaat er microcontroller en energiezuinige wifi-chip schuil onder het oppervlakte.

Ook buitenshuis op de hoogte
Middels een speciale app voor je smartphone maak je verbinding met de batterij, zodat je in feite verbonden bent met je rookmelder. Dit kan goed van pas komen volgens het team dat de Roost bedacht. De luide pieptoon die een melder afgeeft als er brand is, is bijvoorbeeld heel handig als je thuis bent, maar heeft weinig nut als je van huis bent.

Roost-app

Zodra je een melding krijgt op je smartphone laat de app direct mogelijkheden zien om tot actie over te gaan. Met een druk op de knop hang je met de brandweer aan de lijn, of met de contacten die je ingesteld hebt zodat ze een kijkje kunnen nemen in je huis. Dankzij lithiumcellen en een slimme manier om met energie om te gaan, gaat een Roost-batterij zo’n vijf jaar mee. Best indrukwekkend, als je je bedenkt dat een standaard 9-volt batterij er na twee jaar meestal al mee stopt.

Crowdfunding
De Kickstartercampagne is met 35 dagen te gaan al goed op weg om haar doel te halen. Voor een donatie van 35 dollar krijg je een eigen Roost thuisgestuurd in juni 2015. Hopelijk komt de uiteindelijke prijs ook in de buurt van dit bedrag te liggen, al is het natuurlijk eerst afwachten of de Kickstartercampagne alle afspraken nakomt.

Nog geen reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *