Rufus Labs ontwerpt 3-inch smartwatch

Rufus Labs ontwerpt dunste 'smartwatch' met 3
Het Amerikaanse Rufus Labs heeft een smartwatch ontwikkeld die op Android 4.4 draait en waarmee je volledige toegang krijgt tot Google’s Play Store.

De smartwatch wordt onder de naam Rufus Cuff op Indiegogo gepresenteerd, waar het bedrijf $200.000 probeert op te halen om de eerste exemplaren in september uit te leveren. Zoals gezegd draait het apparaat op Android 4.4 en kan hij gekoppeld worden aan je eigen telefoon. Dit kan zowel met een Android-toestel als met een iPhone. Na de koppeling is de Rufus Cuff met spraakbesturing te bedienen en kan je allerhande meldingen ontvangen.

Rufus Labs ontwerpt 3-inch smartwatch

De specificaties van het apparaat zijn niet heel spectaculair. Zo gebruikt hij een Texas Instruments-processor en heeft hij 2GB aan intern geheugen. Als opslag heeft hij 16GB aan geheugen en kan hij verbinding maken via Bluetooth 4.0 en beschikt hij over WiFi 802.11n Het scherm is een 3″ TFT touchscreen met een resolutie van 400×240 pixels.

Met nog acht dagen te gaan lijkt het erop dat ze het beoogde doel van twee dollarton te gaan halen. Het lijkt dan ook een geduchte tegenstander van de Samsung Galaxy Gear. Nu er geruchten gingen dat Nike stopt met zijn wearables zullen er wellicht meer kansen zijn voor dit soort start-ups.

2 reacties

  1. De scooter werd ontworpen in 19xx, we hebben meer wielen, een dak en een grotere motor toegevoegd. In een poging de scooter (insert willekeurig woord) te maken. Voor ons betekent (willekeurig woord) het opnieuw bedenken van dingen. We zijn een jaar bezig geweest en nu hebben we de fiat multipla, onze nieuwe kijk op transport. Help ons, geef geld!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *