Samsung annuleert Galaxy Fold pre-order automatisch?

Pijnlijk
Het lijkt er bijna op alsof Samsung geen vertrouwen meer heeft in het toestel.

Het is een tijdje stil geweest rondom Samsung’s catastrofale pre-release van de Galaxy Fold. Niet gek, want nadat review-modellen binnen een dag stuk gingen moest Samsung hard werken om de imagoschade te beperken en de onderliggende problemen op te lossen. Dat gezegd hebbende lijkt het zelfvertrouwen van de Zuid-Koreaanse behoorlijk geschaad te zijn, want in een e-mail naar klanten geeft het bedrijf ze een vreemde keuze.

Een e-mail naar alle klanten die het toestel hebben gepre-ordered is wel zo netjes; je verwacht immers ondertussen wel een update als je een maandsalaris voor het toestel hebt neergelegd. De update bevat daarentegen geen enkele nieuwe concrete informatie over de releasedatum van het toestel. Samsung zal hun klanten wederom ‘binnen enkele weken’ informeren over de nieuwe releasedatum.

Ook maakt Samsung duidelijk aan de mensen die een pre-order hebben staan dat ze hun bestelling altijd kunnen annuleren. Maar hier wordt het raar, want als je helemaal niets van je laat horen, dan annuleert Samsung je bestelling voor je.

Klanten moeten met andere woorden bevestigen dat ze de pre-order willen laten staan. Reageren ze niet door op de button in de mail te drukken voor 31 mei, dan wordt de pre-order automatisch geannuleerd.

Dat roept een aantal vragen op. Heeft Samsung bijvoorbeeld geen vertrouwen in het oplossen van de problemen en proberen ze op deze manier zo veel mogelijk bestellingen kwijt te raken? En wat nou als iemand zijn e-mail niet checkt voor 31 mei, of geen toegang meer heeft tot de mail? Of wat nou als de mail in de spam-folder is beland?

Kortom, het zou logisch zijn als Samsung een button verschaft waarmee gebruikers de bestelling kunnen annuleren, maar een opt-in om je bestelling te houden is in mijn ogen een beetje omgekeerd.

Lees de volledige e-mail hieronder:
hmmm

Via: DroidLife

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *