Samsung brengt nieuwe serie Notebook 7 uit van Apple

Samsung-notebook-7-kopie-macbooks
Spiegeltje, spiegeltje aan de wand, Samsung is de grootste copycat van het land!

Samsung baart opzien door vlak voor Apple’s WWDC-event een nieuwe serie Notebooks uit te brengen. De reden voor de ophef is de haast exacte gelijkenis die de nieuwste Notebook serie, een nieuwe generatie Notebook 7, vertoont met Apple’s MacBook. Samsung heeft bewust voor deze hommage aan Apple gekozen en dat is opmerkelijk aangezien zij elkaar meestal juist flink beconcurreren. Sommige aspecten heeft Samsung niet overgenomen en dat is zonde voor de gebruiker. Daar tegenover staat dat zij met name op het gebied van connectiviteit een streepje voor hebben. Wij zetten de specificaties van de 13″ en 15″ Notebook op een rij, zodat je zelf kunt vergelijken.

Samsung brengt de Notebook 7 uit in een variant met 13″ beeldscherm en een variant met 15″ beeldscherm die beide bijzonder gedetailleerd geïnspireerd lijken op de MacBook Pro. Zo zijn de hoeken op dezelfde manier gesneden, hebben zij ook een groot trackpad en smalle lijsten rond het scherm. Zelfs de font en de wallpaper en het mechaniek om het scherm te openen zijn overgenomen van Apple.

De 13″ variant is zo gedetailleerd dat zelfs de centraal gerichte trackpad en vormgeving van het toetsenbord overeen komen. Inderdaad, een MacBook van Samsung. De 15″ variant heeft een numpad, waardoor de toetsten en het trackpad linkser komen te liggen.

Beide varianten zijn van de volgende technische specificaties voorzien: 8th Gen Intel Core processors, 8GB RAM werkgeheugen, 1080p scherm en vingerafdruksensor, die als blauwe toets op het toetsenbord is verwerkt. Daarnaast kun je de 15″ Notebook 7 uitbreiden met de Nvidia’s GeForce MX250 grafische processor en ondersteuning voor een extra SSD voor extra opslagcapaciteit.

De Notebook 7 serie is overigens geen exacte kopie van de MacBook. Zo beschikt de Notebook 7 serie over diverse poorten, zoals twee USB 3.0 poorten, een USB-C port, HDMI, en een microSD slot. Hiermee zijn de Notebooks beduidend makkelijker met andere apparatuur te verbinden dan de MacBooks.

Naast deze twee reguliere versies brengt Samsung ook de Notebook 7 Force uit.
Samsung-Notebook7-Force
Deze Notebook heeft ook een scherm van 15″, maar is voorzien van een sterkere Nvidia GeForce GTX 1650 processor, 16GB RAM werkgeheugen, een Ethernet port en twee stations om eventuele geheugenuitbreiding in toe te passen. Deze zwaardere specificaties maken de Notebook 7 Force volgens Samsung geschikt voor gaming en video-editing. Door de afwijkende specificaties en zwarte kleurstelling laat deze Notebook zich, ondanks de inspiratie door de MacBook, het best vergelijken met de Razer Blade.

Helaas heeft Samsung niet de batterijcapaciteit van Apple overgenomen. De capaciteit is slechts 43Wh terwijl 15-inch MacBook Pro is voorzien van een batterij met vermogen van 83.6Wh. Daarnaast noemt men voor de Notebook 7 Force een prijs vanaf $ 1.499,- en dat is relatief duur aangezien er goedkopere varianten met vergelijkbare specificaties in de markt zijn. De voor de vanaf-prijs wordt in Amerika een bedrag van $ 999,- gecommuniceerd. Nederlandse prijzen zijn nog niet bekend. De vernieuwde Notebook 7 zal vanaf juli te verkrijgen zijn en dan eerst in Amerika gelanceerd worden.

Vraag is of we nu blij moeten zijn met een MacBook voor een Samsung-prijs of toch wat teleurgesteld moeten zijn over het gebrek aan creativiteit.

Bron: Samsung

Eén reactie

  1. “Notebook 7 serie over diverse poorten, zoals twee USB 3.0 poorten, een USB-C port, HDMI, en een microSD slot. Hiermee zijn de Notebooks beduidend makkelijker met andere apparatuur te verbinden dan de MacBooks. ”

    Een Samsung Macbook “Pro” dus? 😉

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *