Nederlandse Samsung Experience Store 2.0

samsung-experience-store-utrecht
Na eerdere mislukte poging in Amsterdam gaat men nu in Utrecht aan de slag.

Samsung maakte bekend dat zij op 12 april de officiële opening verricht van haar eerste Nederlandse Samsung Experience Store. In navolging van locaties in Amerika, Engeland en andere Europese landen wordt Nederland nu klaarblijkelijk ook veroverd. Al kunnen we beter heroverd zeggen. Samsung heeft namelijk eerder een poging gedaan om een Samsung Experience Store te openen. De zaak aan de Amsterdamse Kalverstraat is echter al een aantal jaar verdwenen. Ook bleek uit een achtergebleven review op internet dat de service ronduit belabberd was. Daarnaast heeft men diverse tijdelijke winkels in Nederland gehad. Deze pop-up stores verschenen echter vooral rondom de release van nieuwe telefoons, zoals bijvoorbeeld de Samsung Galaxy S10.

In Utrecht lijkt het andere koek te worden. Op haar website toont Samsung een veelbelovende foto van de gevel van haar nieuwe winkel aan de pas sinds november vorig jaar geopende Hoog Catharijnepassage.

De ruime winkel heeft volgens Samsung alle mogelijkheden om haar diverse elektronica te presenteren. Zo kun je zelf gaan zien of de Samsung Galaxy S10 echt een aanwinst is en of onze kritiek op de Samsung Notebook 9 Pro terecht is. Ook kun je er terecht voor softwareproblemen en toestelreparaties. Tot slot wil men in deze winkel ook productpresentaties en workshops gaan organiseren voor gebruikers. In het buitenland zien we dat de shops bovendien worden gebruikt voor het geven van één op één cursussen en speciale evenementen. Op dit moment zijn er nog geen speciale openingsacties aangekondigd voor de officiële opening, die op 12 april plaats zal vinden. De winkel gaat van dinsdag tot en met zaterdag open van 10:00 tot 20:00 uur. Op maandag slaapt men uit, want dan is men van 12:00 tot 20:00 uur open. Op zondag verwelkomt men je graag van 12:00 tot 18:00 uur.

Overigens kan Samsung redelijk onbevreesd uitpakken aangezien Apple (nog) geen Appple Store in Utrecht heeft. Over verdere uitbreidingsplannen van Samsung buiten Utrecht of van Apple in Utrecht is nu nog niets bekend.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *