Samsung faalt weer: Galaxy S10 door deze update gebrickt

Pijnlijk
Konden gebruikers eerst met alle vingerafdrukken erin, kunnen ze er nu überhaupt niet meer in.

Samsung Galaxy S10-gebruikers hebben de laatste tijd hun handen vol met de Zuid-Koreaanse fabrikant, want waar ze eerst nog met zo’n beetje iedere vinger hun vingerafdrukscanner konden foppen (wat op de valreep gefixt werd), kunnen ze hun toestel vervolgens überhaupt niet meer in.

Het gaat gelukkig om de beta-versie van Android 10 UI 2.0, maar het zorgt voor een berg ongemak voor beta-testers. De nieuwste grote update zorgde er namelijk voor dat gebruikers niet meer in hun telefoon konden door middel van PIN-code, wachtwoord of patronen, zo klagen S10-gebruikers op Reddit.

Nadat de update geïnstalleerd was en het toestel werd herstart, herkende de Galaxy S10-serie geen wachtwoorden meer. Maar het wordt erger. Sommige testers zeggen dat het resetten van het toestel naar fabrieksinstellingen en het downgraden naar Android Pie 9.0 het probleem zou kunnen verhelpen, maar sommige verloren zielen kregen zelfs na dit tergende proces geen toegang tot hun toestel.

We mogen beta-testers na dit voorval salueren, want het was natuurlijk een PR-ramp geweest voor Samsung als deze flinke bug in de uiteindelijk release van de schil voor Android 10 zou zijn gekomen.

Samsung heeft het probleem ondertussen gefixt en Reddit-gebruikers op het Galaxy S10 subreddit stellen dat de hotfix inderdaad geholpen heeft. Maar zelfs een update heeft voor veel gebruikers het verlies van een hoop data als gevolg gehad, dus na dit voorval kan Samsung waarschijnlijk op iets minder beta-testers rekenen. Mij in elk geval niet gezien!

Via: SamMobile

Recentelijk maakte Apple een zeer vergelijkbare blunder voor iOS 13. Daarover lees je hier alles.

Nog geen reacties

  1. Dat krijg je met bèta-testen. Vervelend dat het deze keer nodig was, maar als je niet bereid bent om je toestel een paar keer te resetten, dan moet je geen bèta-tester worden.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *