Samsung Galaxy Note 10: De officiële renders en specs

Mooi dingetje
Een prachtig design met wat tegenvallende features.

Na maandenlange speculatie is het dan eindelijk zo ver; de officiële renders en specs van de Samsung Galaxy Note 10 zijn uitgelekt. WinFuture heeft van insiders de informatie in handen gekregen, dus veel betrouwbaarder dan dit gaat het niet worden.

De renders bevestigen dat de Note 10 een punch-hole camera gaat krijgen die verreweg mooier is dan alle andere designs die we de laatste tijd zijn tegengekomen. Wel is dan plek voor ‘maar’ één 10MP selfiecamera. De Galaxy Note 10 krijgt een Gorilla Glass 6 AMOLED 6,3″-scherm met een resolutie van 2280×1080 pixels.

Voor de Samsung-fanaat is dat een opvallende set getallen want dat is een lagere resolutie dan die van de Galaxy S10 en zelfs lager dan dat de resolutie van zijn kleine broertje, de Galaxy Note 9. Ook krijgt hij met 3500mAh een iets kleinere batterij dan zijn voorgangersDat benadrukt verder dat de Galaxy Note 10 misschien best wel gaat tegenvallen, zo schreven we eerder al op basis van andere gelekte informatie.

Verder zal de phablet uitgerust worden met een Exynos 9825-soc processor van 2,7GHz (en dus niet de Snapdragon 855 Plus), 8GB RAM en razendsnel 256GB ufs 3.0-opslag. Tot slot wordt het toestel met bijna dezelfde camera-set-up uitgerust als de Galaxy S10, namelijk een 16MP ultragroothoek, 12MP regulier en 12MP telelens.

Tot slot zal de Galaxy Note 10 uitgerust worden met een paar high-end gemakken en zal hij er tevens een paar missen. Zo krijgt het toestel een in-display vingerafdrukscanner, een IP-68 waterbestedigheidsrating en natuurlijk de S-Pen, die 4096 drukniveaus kan onderscheiden. Daar tegenover staat dat je je 3,5mm hoofdtelefoon achterwege kunt laten. Ook krijgt hij geen MicroSD-slot en hebben we nog niks officieels gehoord over 5G ondersteuning.

Hoewel het toestel een beetje vertraagd is kunnen fans zich over zo’n 2 weken opmaken voor de onthulling. Naar verluidt komt de Galaxy Note 10 vervolgens op 23 uit in Zuid-Korea. Over Europese releasedata en informatie over de Galaxy Note 10 Plus is nog niets bekend.

3 reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *