Samsung Galaxy Note 10 krijgt niet de beste processor

Jammer!
Jammer, al zal het in de praktijk weinig schelen.

Terwijl iedereen rustig alle gelekte positieve informatie over zich heen laat rollen, komt er vandaag ook wel wat lichtelijk teleurstellende informatie naar buiten over Samsung’s vlaggenschip phablet. Onze hoop op een Galaxy Note 10 met gloednieuwe Snapdragon 855 Plus valt namelijk in deugen.

De reeds aangekondigde Qualcomm Snapdragon 855 Plus, een upgrade van de originele Snapdragon 855 (die we bijvoorbeeld in de OnePlus 7 Pro (review) terugzien) zou een bijna verwaarloosbare hogere kloksnelheid krijgen (4%), al zegt Qualcomm dat de GPU-performance met 15% omhoog zou gaan. Dat is zeker voor videogames een aanzienlijke verbetering. En daarbij, “nieuw is altijd beter,” aldus Barney Stinson.

Helaas krijgt de gloednieuwe Samsung Galaxy Note 10 dus geen Snapdragon 855 Plus, maar de gewone Snapdragon 855. Het was daarentegen ook wel erg optimistisch om te verwachten dat Samsung de nieuwe chipset al mee zou krijgen.

Qualcomm zegt dat de eerste toestellen met de Snapdragon 855 Plus dit najaar zullen uitkomen, terwijl de Galaxy Note 10 in augustus al wordt aangekondigd en naar verluidt eind augustus uit moet komen. Wel zou het toestel vertraagd zijn door wat productieproblemen.

Via: WinFuture

2 reacties

  1. Wij krijgen sowieso geen Snapdragon chip in de Note 10 maar de splinternieuwe op 7 Nm EUV gebakken Exynos 9825 die aanmerkelijk sneller is dan de 9820 die in de S10 zit.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *