Samsung Galaxy S10 Plus-eigenaren kunnen niet bellen?

Waar is m'n signaal, potverdikkeme?
Waar is m’n signaal, potverdikkeme!?

De Samsung Galaxy S10 Plus is peperduur en een van de meest ‘rijkelijk belegde’ smartphones die Samsung ooit uit bracht. Dan zou je bijna vergeten dat een smartphone zonder internet, game-ondersteuning, vingerafdrukscanners en videocamera’s in beginsel één ding is: een telefoon. Als dat aspect niet werkt, heb je dus in principe een heel duur stuk plastic met wat metaal en glas in je zak.

Galaxy S10 Plus-eigenaren klagen op verschillende fora (waaronder Reddit en via AndroidPolice), over een zeer slecht bereik met het toestel. We hebben het dan niet over een beetje karig bereik, maar slechtere ontvangst dan bij oudere modellen.

Gebruikers rapporteren dat 4 van de 5 SMS’jes niet aankomen en dat een telefoontje plegen praktisch onmogelijk is. Nu is het een zeer begrijpelijke reactie dat je de provider van dit probleem verdenkt, maar het lijkt erop dat dit probleem onder verschillende bedrijven en providers heerst.

Dat gezegd hebbende is de provider wel een van de factoren; bij de een is het nóg erger dan bij de ander. Tegelijkertijd zijn de gebruikte frequentie en of je een hoesje gebruikt relevant voor de ontvangst.

Sommige gebruikers melden een workaround te hebben ontdekt (een deel van de frequenties uitschakelen) maar dat is natuurlijk niet iets wat je zou moeten hoeven doen bij een smartphone van meer dan €1000. Op een thread op Samsung’s eigen website is meer verontrustend nieuws: ook de Galaxy S10 zou het probleem hebben. Of dit ook een grootschalig probleem is, is nog niet bekend.

Het is überhaupt niet bekend hoeveel gebruikers last hebben van het probleem. Ook weten we niet of het zich ook buiten de Verenigde Staten manifesteert. Samsung heeft nog niet op het probleem gereageerd en het is ook nog onduidelijk of het om een software-bug gaat, of de hardware niet deugt of dat er andere factoren meespelen. Meer over het probleem als we meer weten!

Lees ook: Vergelijking: Samsung Galaxy S10 vs S10e vs S10 Plus

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *