Samsung galaxy S20 Ultra

Samsung Galaxy S20 Ultra blijkt waardeloze GPS te hebben

Samsung Galaxy S20 Ultra’s GPS-functie lijkt nauwelijks te werken. Wat is er aan de hand?

De gloednieuwe Samsung Galaxy S20 Ultra ligt nu een weekje in de winkel, maar het is wel handig als je een ander toestel bij je hebt als je de weg naar huis niet weet. Verschillende gebruikers melden namelijk problemen met de GPS-functie van de Galaxy S20 Ultra. Wat is er aan de hand?!

Gebruikers op meerdere platformen, waaronder Twitter, Reddit en het officiële Samsung forum, melden dat ze geen verbinding kunnen krijgen met GPS. Het lijkt te gaan om de peperdure Samsung Galaxy S20 Ultra. Sommige gebruikers melden dat het tot wel een kwartier kan duren voor het toestel eindelijk verbinding maakt en de locatie van de gebruiker weergeeft. Andere eigenaren van een Galaxy S20 Ultra zeggen überhaupt geen werkende GPS te kunnen krijgen.

https://twitter.com/apimpnamedgekko/status/1239973197765697545

Enkele gebruikers melden dat ze hun toestel hebben omgeruild voor een nieuwe, waarna ze het zelfde probleem ondervonden. Het lijkt hier dus niet om een toevallige bug of incidentele hardware-storing te gaan. Alles lijkt erop te wijzen dat het om een zeer hardnekkig probleem gaat.

Overigens zou het kunnen dat we een beetje geluk bij ongeluk hebben in de Benelux omdat we de slechtere processor hebben gekregen. De meeste berichten over het probleem lijken uit de Verenigde Staten te komen, waar de Snapdragon 865 in het toestel zit. Hier hebben we de Exynos 990. Het is niet bevestigd dat de processor (met 5G ondersteuning) invloed heeft op het probleem, maar het zou wel goed kunnen. Het GPS-probleem discrimineert in elk geval niet op basis van navigatie-app.

Samsung heeft nog niet gereageerd op het probleem.

Bron: XDA Developers

Eén reactie

  1. Nou das lekker dan voor een toestel van ruim 1300 euro, dit soort dingen zouden toch uitvoerig getest moeten zijn voordat je zo’n toestel released, blijkbaar willen ze het toestel te snel op de markt brengen met alle gevolgen van dien

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *