Samsung kan accu-industrie omverblazen met graphene

Ironisch
Een lek bevestigt dat Samsung hard werkt aan een nieuwe technologie.

Over het algemeen gaat de batterijduur van een smartphone de laatste jaren alleen maar achteruit. Terwijl Samsung enerzijds werkt aan gigantisch grote batterijen voor aankomende modellen van de elektronicagigant, zit er ook een geheel nieuwe technologie in de pijplijn. Dit zou de smartphone-industrie wel eens flink kunnen veranderen.

Professionele lekker Evan Blass onthult namelijk op basis van insider-informatie dat er een nieuw soort batterijen aankomt. Graphene is een op koolstof gebaseerde technologie die een beetje de reputatie heeft van wat plastic ooit had. Dit ‘revolutionaire’ materiaal is vele malen sterker dan staal, ontzettend goedkoop en transporteert elektriciteit en hitte ontzettend goed. Samsung is hier batterijen van aan het maken.

“Samsung hoopt in elk geval één smartphone met een graphene-accu op de markt te brengen, ergens volgens jaar of in 2021. De batterij zal volledig op te laden zijn binnen een half uur, maar Samsung moet de capaciteit nog verhogen en de kosten verlagen,” aldus @evleaks in een Tweet.

Wanneer Samsung dan met deze nieuwe accu’s komt, zou dat de moderne smartphone kunnen veranderen. Graphene-batterijen zijn lichter, hebben een hogere capaciteit (per oppervlakte-eenheid) en kosten minder om te maken dan een gewone lithium-ion-batterij. Graphene is wel al behoorlijk lang in opwachting, tot dusver nog zonder succes. Kinderziektes zijn dus wel zeer waarschijnlijk, wanneer het dan eindelijk commercieel beschikbaar wordt.

Ironisch, hoe het imago van een merk van paria door exploderende batterijen (mogelijk) kan omzwaaien naar innovator. Op z’n vroegst volgend jaar gaan we zien wat voor impact Samsung op de markt gaat hebben, maar als zelfs een graphene-batterij van Samsung explodeert, dan heeft het Zuid-Koreaanse miljardenbedrijf zijn eigen graph gegraven.

Foto Galaxy Note 4 @KārlisDambrāns (CC BY 2.0)

2 reacties

 1. Samsung paria op accu gebied noemen is onnozel. Samsung is altijd een innovator geweest op accu gebied. Waarom denk je da Volvo voor haar vrachtwagens de batterijen van Samsung gaat gebruiken?

  Graphene batterijen kunnen overigens niet exploderen of spontaan in brand vliegen. Ze zijn 100% veilig.

  • Op Huawei na wellicht is er geen merk op deze planeet dat zoveel smart toestellen gemaakt !
   1 model, de Note 7 had issues met een accu en dat model is uit roulatie genomen.
   Niemand maar dan ook niemand hier in NL heeft deze uberhaupt via de normale kanalen kunnen kopen want voor de release was hij al terug gehaald.
   De mensen die elders er wel 1 hadden gekocht werden meer dan goed gecompenseerd en daarmee was de kous af.

   Beetje het Alfa Romeo roest verhaal .. Vaak nog geroepen die de tijd van de Alfa Sud niet eens bewust hebben mee gemaakt en maar wat roepen om te roepen.
   Zo ook dat Note 7 verhaal. Nog nooit gezien of in bezit gehad, laat staan accu issues maar wel roepen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *