Samsung komt met écht handige oordopjes

Gear Icon X
Een ingebouwde muziekspeler én een fitnesstracker. En dat allemaal in draadloze oordopjes.

De Gear IconX lijkt weer eens een écht innovatief nieuw product. Via Bluetooth maak je contact met je telefoon, maar voor muziek is dat niet eens nodig: de muziekspeler is ingebouwd. Ideaal voor het sporten, dus. De batterij gaat zes uur mee, tenzij je een extra accu neemt om deze tijd te verdubbelen.

Het is niet helemaal duidelijk wat de specs zijn of hoe de dopjes precies werken. Wel zegt Samsung dat het meten van afstand en snelheid mogelijk is. Vermoedelijk zal er ook een hartslagmeter in het apparaatje zitten. Die fitness-functies zijn dan weer gesynct met de eigen S-Health app (waar je tegenwoordig geen Samsung-toestel meer voor nodig hebt). De IconX komt deze zomer naar de winkel en gaat daar 229 euro kosten.

Verder is er een opvolger van de fitnesstracker Gear Fit, de Gear Fit 2. Die heeft een iets kleiner scherm dan zijn voorganger, maar een hogere resolutie (468 bij 218). Er zit 512 MB geheugen in, 4GB opslag (voor muziek). Er zijn een barometer en GPS toegevoegd en dit keer draait hij op Tizen. Voor 199 is hij vanaf volgende week van jou.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *