Samsung midrangers bepakt met ‘onaangename verrassing’

En dan vooral voor de vingerafdrukscanner
Samsung lijkt zich niets aan te trekken van kritiek.

Dit jaar introduceerde Samsung ons haar eerste toestellen met een randloos design, waardoor de smartphonetak flink op zijn kop is gezet. Nu ook Apple met haar iPhone X deze weg volgt, kan een verdere implementatie van dit concept niet uitblijven. Helaas lijkt dit ook te gelden voor de veel minder populaire feature die Samsung introduceerde.

Dan hebben we het natuurlijk over de onvermoeibare Bixby-knop die op alle vlaggenschepen van Samsung dit jaar aanwezig is. SamMobile meldt dat de persoonlijke assistent ook aanwezig zal zijn op de midrange Galaxy A-serie van Samsung in 2018, inclusief de exclusieve Bixby-knop. De bron vermeldt echter niet of ook het instapmodel, de Galaxy A3, ook over de knop gaat beschikken.

Aangezien Bixby nog niet eens Nederlands verstaat, is de kans klein dat de persoonlijke assistent hier op korte termijn veel terreinwinst gaat boeken. Gelukkig is de knop uit te schakelen in de nieuwste update, maar dan blijf je wel achter met een nutteloze knop aan de zijkant van je toestel.

Desondanks zou het een goede zet zijn van Samsung om het welbekende Infinity Display van de Galaxy S8 over te hevelen naar de midrangesector, iets waar eerder al geruchten over rondgingen. Hierdoor hoeven consumenten niet meteen de hoofdprijs neer te leggen voor een randloze smartphone.

Nog geen reacties

  1. Volstrekt begrijpelijk dat Samsung Bixby als AI assistent wil gaan inzetten en de gebruikers hier meer of minder toe wil dwingen.

    Samsung heeft by far het meest uitgebreide en grootste ecosysteem ter wereld, zeker over een paar jaar als alle Samsung devices van Bixby worden voorzien.

    Honderden miljoenen TV’s, honderden miljoenen smartphones, wearables, IOT devices, home appliances van Samsung, airco’s en met de koop van Harman Kardon ook je auto.

    Waar je ook bent en welk apparaat je ook gebruikt Bixby weet altijd waar je bent en via welk device je met hem communiceert. Bixby wordt door machine learning steeds slimmer en leert je steeds beter kennen waardoor hij steeds beter je voorkeuren kent en daar rekening mee kan houden.

    1 en dezelfde assistent voor elke device.

    Bixby is de rode draad, de haarlemmer olie tussen alle devices.

    Natuurlijk heb je dan geen reet aan Google Now. Leuk voor zoekacties op internet.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *