Samsung: ‘we hebben geen vingerafdrukbedrijf gekocht’

Samsung: 'nee, we hebben geen vingerafdrukbedrijf gekocht'
Rumoer in technologieland. In een persbericht werd gemeld dat Samsung een Zweedse vingerafdruk-toko zou hebben gekocht voor omgerekend 480 miljoen euro. ‘HOAX’, roepen de Koreanen nu.

Het Zweedse Fingerprint Cards AB wist niet wat het meemaakte toen hun aandeel vandaag plots met zo’n 50 procent omhoog schoot. De reden hiervoor was een fictief persbericht op Business Wire (inmiddels verwijderd) aangaande een overname door Samsung. Iets wat iedereen eigenlijk meteen geloofde, want Samsung die vingerafdrukscanners implementeert nadat Apple het op de markt heeft gebracht in de iPhone 5s klinkt als een plausibele actie.

Het aandeel Fingerprint Cards vandaag, vlak voordat de handel erin werd stilgelegd
Aandeel Fingerprint Cards AB

Fingerprint Cards AB heeft inmiddels aangifte bij de politie gedaan en melding gemaakt bij de financiële toezichthouder.

De ontkenning van de overname betekent uiteraard niet dat Samsung dergelijke technologie niet gaat toepassen. ET News, doorgaans betrouwbaar, bracht eerder al het nieuws dat ze het in de Galaxy Note 3 zullen toepassen en de technologie nog dit jaar gereed is.

Ook concurrent HTC zit niet stil. Verwacht wordt dat in de HTC One Max, het grote broertje van de One met een 5,9 inch scherm, een vingerafdrukscanner krijgt. Deze zou onder de camera op de achterkant worden geplaatst. Volgens de Wall Street Journal wordt de giga-HTC op 15 oktober gepresenteerd.

Zo ziet u, de print van uw vingers worden steeds belangrijker voor de NSA telefoonbouwers.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *