Samsung presenteert 78-inch tv met een gouden achterkant

Samsung-gouden-tv
Deze tv wil je niet tegen je muur zetten.

Het uitbrengen van een reusachtige ultra-HD tv met een curved scherm is al noemenswaardig, maar valt deze keer pas echt op door de volledig gouden achterkant. De Zuid-Koreaanse kunstenaar Sung Yung Hong bedacht het idee om de normaal zwarte achterkant van een Samsung-tv een likje gouden verf te geven.

Tv-geschiedenis
Als je goed kijkt zie je dat niet alles bedekt is met een gouden laag. Dat komt omdat Hong er allerlei gezichten en momenten in geschilderd heeft die belangrijk zijn geweest in de evolutie van de televisie. Het ironische is natuurlijk dat als je tv zit te kijken, je niets van deze gouden pracht ziet.

Dit doet Samsung overigens niet om onze innerlijke goudkoorts weer aan te wakkeren, maar voor een veiling. Het opgebrachte geld zal naar Christie’s gaan, die het geld weer doorgeeft aan Orbis, een onafhankelijke organisatie die zich inzet om de kwaliteit van medische oogbehandelingen te verbeteren. Wil je jouw tv-ervaring dus een gouden randje geven, dan zul je naar Hong Kong moeten om mee te bieden op dit stukje kunst.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *