Samsung wie? Huawei komt met buigbare smartphone

Samsung wie? Huawei komt met buigbare smartphone
Mogelijk deelt Huawei een klap uit aan Samsung.

Als het gaat om buigbare telefoons is vooral het merk Samsung het gesprek van de dag. De Zuid-Koreanen zijn echter niet de enigen die werken aan een buigbare smartphone. Sterker nog, een concurrent van het merk komt mogelijk eerder met zo’n toestel op de markt.

De Aziatische krant Nikkei weet namelijk te melden dat Huawei werkt aan een buigbare smartphone die eerder op de markt moet komen dan Samsungs exemplaar. Huawei maakt gebruik van flexibele OLED-panelen afkomstig van de Chinese leverancier BOE. Volgens analisten komt het techbedrijf op z’n vroegst in de eerste helft van volgend jaar de buigbare smartphone op de markt.

De echte vraag is of een buigbare smartphone gaat aanslaan. Huawei en Samsung zullen vermoedelijk de eerste grote techmerken zijn die met een dergelijk product op de markt komen. Verkoopcijfers zullen uitwijzen of wereld zit te wachten op flexibele toestellen. Het klinkt in elk geval stoer op een verjaardag.

5 reacties

  1. Ik zie wel een toegevoegde waarde. De laatste jaren zijn de telefoons zó groot geworden dat ik denk dat die buigbare schermen nu vooral zal bijdragen aan een beter ‘draagcomfort’ en minder risico op schermbreuk, wanneer deze deze in een broekzak wordt meegenomen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *