Samsung wil het witte doek uit de bios verdrijven

Samsung Cinema LED
Samsung doet een poging om het witte doek te verdrijven uit de bioscoopzalen. De Zuid-Koreanen ontwikkelden een LED-scherm van liefst 10 meter doorsnede!

Je zou denken dat Samsung je het liefst thuis op de bank houdt, zodat je een film kunt bekijken op je Samsung-televisie, inclusief speakerset én bluray-speler van datzelfde merk. Niets blijkt minder waar: het techbedrijf heeft een Cinema LED-scherm van 10 meter doorsnede opgehangen in een bioscoop.

De enorme ’televisie’ heeft een 4K-beeldresolutie en heeft een schermhelderheid die tot tien keer hoger ligt dan bij normale projectorschermen, zo claimt Samsung. Verder vertekent het beeld niet en is er een enorm contrast mogelijk tussen diep zwart en felle kleuren.

Samsung koppelt het Cinema LED-scherm aan een nieuw geluidssysteem van JBL by Harman, zodat ook die kant van het systeem helemaal in orde is.

Het Cinema LED-systeem wordt op dit moment gebruikt in de Zuid-Koreaanse Lotte World Tower, waar een bioscoop is gevestigd. Daar kun je onder andere Cars 3 en Spider-Man: Homecoming op het Samsung-scherm bekijken.

[gv data=”eJC8-v0Xlmo”][/gv]

2 reacties

  1. 4K is prima voor een televisie, die vergeleken met dit scherm klein is. Maar 4k op een 10m (als dat de diagonaal is) groot scherm is echt heel weinig. Je komt dan uit op ongeveer 11 pixel per inch. Natuurlijk kijk je naar dit scherm van veel verder tov een televisie, maar nog steeds zullen de pixels denk ik heel zichtbaar zijn, wat afbreuk doet aan de kijkervaring.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *