Seatylock maakt van je zadel een ijzersterk slot

Seatylock
Met de Seatlylock vergeet je nooit je hangslot meer, en heb je er weer een toffe fietsgadget bij. Bovendien is hij haast onbreekbaar.

Echte stevige hangsloten zijn vaak zwaar, onhandig en log om mee te nemen op de fiets. Deze nieuwe Kickstarter uit Brooklyn lost dit probleem heel simpel op door al het metaal in je zadel te stoppen, dat je vervolgens van je fiets haalt om hem ermee op slot te zetten.

Alternatieven
Er zijn inmiddels dan ook al genoeg uitvindingen bedacht die een soortgelijk systeem toepassen (zoals de Unstealable Bike van Yerka Project), al lijkt de Seatylock de meest elegante en slimme oplossing.

Door de Seatlylock uit te vouwen onstaat er een vierkant slot, dat je vervolgens gemakkelijk om een metalen buis of lantaarnpaal kunt hangen. Bedenkers Oren Livne en Michael Shenkerman bewijzen bovendien dat hun slot tegen een stootje kan. In onderstaande video laten ze tal van tangen en zagen los op het zadelslot, wat maar weinig uit blijkt te halen. In vergelijking met dikke kettingen, lijkt de Seatylock dus een veiligere keuze.

[gv data=”Bk3lpzwHqdU”][/gv]

75 dollar
Vanaf 75 dollar heb je jouw eigen Seatylock, die in twee verschillende edities verschijnt: Trekking (standaard) en Comfort (extra comfortabel en iets breder). Ook zijn er allerlei kleuren beschikbaar, zodat hij altijd bij de rest van je fiets past. Met hun Kickstarter hopen ze 40.000 dollar op te halen. Op het moment van schrijven hebben ze na een paar uur al meer dan $3000 opgehaald, met nog 59 dagen te gaan.

Seatylock

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *