Snapchat zet in op gaming en video: event begin april

snapchat-gaming
Project Cognac is hun antwoord na de kaping van Instagram.

Snapschat is een populair social media platform waar je met vrienden van alles kunt delen. ‘Stories’, waarin je uiteraard verhalen kon delen, was al snel erg populair. Deze toepassing was zelfs zo populair dat Facebook-dochter Instagram de toepassing bewerkte en opnam in de app. Inmiddels heeft Instagram Stories meer gebruikers dan Snapchat in het geheel. Het is dus hoog tijd voor Snapchat om iets nieuws te ontwikkelen om gebruikers te houden en nieuwe deelnemers te winnen. Hun Project Cognac moet het antwoord worden.

Project Cognac is de codenaam voor een gaming-platform dat zij ontwikkelen. Nadat eerder al eenvoudige AI-games te spelen waren in Snapchat wilde men de gaming-mogelijkheden uitbreiden. Signalen hiervoor zijn al lang bekend, want vorig jaar kocht Snapchat PlayCanvas, een start-up in webgames en de Australische game-ontwikkelaar Pretty Great. Deze is vooral bekend van games als ‘Fruit Ninja’ en ‘Jetpack Joyride’.

Daarnaast nam ook de Chinese investeerder Tencent, die eerder in opspraak kwam vanwege haar investering in Reddit, een belang van 10% in Snapchat. Tencent is naast investeerder ook eigenaar game-ontwikkelaar Riot Games en spellen als “King of Glory” en “League of Legends”.

De verwachting is dat Snapchat ontwikkelaars de mogelijkheid zal geven ook spellen van andere platformen te integreren. Het is overigens de eerste keer dat het social media platform zo’n meeting voor ontwerpers organiseert, dus men probeert te achterhalen wat men kan verwachten. Dit valt niet mee, want sinds de aankondiging van het evenement weigert Snapchat ieder commentaar.

Naast gaming is Snapchat ook bezig met videocontent en ook daar wordt tijdens het event een update over verwacht. De slogen voor het evenement is dan ook toepasselijk ‘Less talk, more play.’
Investeerders reageren in ieder geval enthousiast, het aandeel Snapchat maakte sinds de bekendmaking volgens insiders ruim 36% winst, al wordt dit ook gedeeltelijk veroorzaakt door de uitrol van de Android App.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *