Sony doet vaag over doorverkoop van PlayStation games

Delen van PS4 games
Mag je je gebruikte PlayStation 4 games nu wel of niet doorverkopen wanneer je er op uitgekeken bent? Volgens de vernieuwde gebruiksvoorwaarden niet! Sterker nog, ook PlayStation 3 games niet.

De vernieuwde gebruiksvoorwaarden voor het Sony Entertainment Network werden deze maand gepubliceerd en daarin lezen we de volgende bepaling:

7. Doorverkoop
7.1. U mag de Software (hetzij op disc uitgebracht hetzij als softwaredownload) niet doorverkopen tenzij dit uitdrukkelijk toegestaan is door ons en als de uitgever een ander bedrijf is, ook nog door de uitgever zelf.

Sony geeft verder niet aan of en hoe de doorverkoop onmogelijk gemaakt zal worden. Bij de PlayStation 4 zullen titels mogelijk uitsluitend digitaal verschijnen en dus niet meer op disc.

Verder is ook onduidelijk wat eventuele consequenties kunnen zijn wanneer gebruiker hun games doorverkopen. De regel lijkt bovendien in strijd met de wet, want het Europese Hof heeft eerder uitgesproken dat gekochte licenties doorverkocht mogen worden.

Wellicht wordt de soep niet zo heet gegeten, want de bepaling biedt immers ruimte voor doorverkoop mits dit uitdrukkelijk is toegestaan door Sony zelf of door de uitgever. Eerder haalde Sony in onderstaande video nog nadrukkelijk uit naar Microsoft die op de Xbox One het doorverkopen aan banden wilde leggen. Microsoft kwam daar later op terug.

Deze maand komt de PlayStation 4 in Nederland uit.

[gv data=”stiYAbaJY1w”][/gv]

Eén reactie

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *